Japanski izbornik najavio ono čega se svi u Hrvatskoj potajno pribojavaju!

FOTO:

Hrvatska i Japan u ponedjeljak od 16 sati igraju osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Japanci imaju velike ciljeve

Japanci su na ovom Svjetskom prvenstvu senzacionalno osvojili prvo mjesto u skupini, ispred Španjolske,  Njemačke i Kostarike.

Izbornika Japana Hajime Moriyasu je najavio utakmicu s Hrvatskom.

„Imamo ogroman motiv da dobijemo ovu utakmicu. Nama je samo pobjeda opcija, a da bismo do toga došli morat ćemo biti jako hrabri, ali i opušteni i smireni kao što smo bili protiv Njemačke i Španjolske”, rekao je japanski izbornik i nastavio:

„Strašno poštujemo Hrvate koji imaju odlične igrače. Osvojili su srebro na zadnjem Svjetskom prvenstvu, znaju se prilagoditi protivniku i za nas je to ogroman izazov. Poznajem dosta hrvatskih igrača, a u Hiroshimi sam upoznao Mihaela Mikića. Nadam se da vam nije otkrio sve tajne hrvatskog nogometa. Očekujem tešku utakmicu koja će se igrati 120 minuta.”

Na press konferenciji uoči Hrvatske bio je i legendarni Yuto Nagatomo, kojemu je ovo već četvrto Svjetsko prvenstvo. Za njega su i dalje bolna sjećanja iz 2018. Tad je njegova reprezentacija u osmini finala ispala protiv Belgije golom u sudačkoj nadoknadi, nakon što je vodila 2:0.

„Nikada nisam zaboravio tu utakmicu, nosim je u sebi. Zadnje četiri godine su bile teške za mene. Pokušavao sam se psihički pripremiti za Katar. Teško je nadići to, mislim da smo psihički i fizički bolje pripremljeni. Ja sam već 15 godina na tim velikim turnirima, mislim da smo sada najjači. Sutra namjeravamo pobijediti Hrvatsku. Jedva čekam glasno reći svim suigrača bravo!” objasnio je Nagatomo.

Komentari

komentara

« Povratak