JAVIO SE BIVŠI ŠEF: Bruno Marić otkrio zašto je dao ostavku!

FOTO:

Bruno Marić u četvrtak je ponudio ostavku na mjestu šefa hrvatskih nogometnih sudaca. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić prihvatio ju je, a smjenu dosad prvog čovjeka sudačke organizacije potvrdio je na internetskim stranicama i HNS.

Hrvatski suci, na čelu s Marićem, ovih su dana pod velikim pritiskom zbog snimaka komunikacije s VAR-om u određenim utakmicama. Ipak, to curenje snimaka nije razlog Marićevog odlaska, razlog su, potvrdio je u podcastu Sportskih novosti, prijetnje koje su počeli dobivati on i njegova obitelj.

“Ne znam što se točno dogodilo, zbog čega je nastala tolika pompa, koja je na kraju rezultirala mojom ostavkom. Ni u snu nisam mislio da ćemo doći do toga da u javnost “iscure” snimke iz VAR sobe, a posebno ne da će izaći dodatno montirane na vrlo zločest način, s tendencijom da naškode samim sucima. Za mene je to čisto kazneno djelo.

Nažalost, mislim da su si oni, koji su pokrenuli sve to, zabili nož u leđa i požalit će zbog toga, ne zbog toga što će nastradati, nego zbog toga što se na snimkama vidi da su suci u VAR sobi i na terenu mahom donosili ispravne odluke, a i one koje su bile pogrešne bile su rezultat ljudskih pogreški. Dapače, ljudi su mogli dodatno spoznati koliko je sudački posao težak i stresan. Nas je već pratio glas da sudimo pošteno i to se na tim snimkama samo potvrdilo”, rekao je pa odgovorio na pitanje zašto je dao ostavku:

“Isključivo zbog prijetnji meni i mojoj obitelji. Ne mogu izaći u javnost sa sadržajem tih prijetnji jer njima se bavi policija i sigurno će biti kaznenih prijava. U razgovoru sa svojom djecom spoznao sam da nemam više pravo dovoditi ih u neugodne situacije, da se boje.

Jedna kukavička osoba je preko društvenih mreža pustila gnjusne i prijeteće poruke. Tu sam kukavicu prijavio policiji, koja je potom podnijela kaznenu prijavu, ali državno odvjetništvu u Splitu je tu prijavu odbacilo. I sad taj lik ponovno piše da dolazi u Daruvar i likuje. To je za mene neshvatljivo, a neka hrvatska javnost ocijeni je li jedna takva poruka za odbaciti.

Odluku sam donio nakon što mi je sin rekao da ide na izlet, ali da nikome neće reći da se preziva Marić jer da bi ga mogli napasti zbog toga kad shvate da je iz Daruvara. Pritiscima sam se othrvao, a prijetnjama se ne želim više odupirati jer prezirem takav način i on je neodrživ.”

Marić je ovako pojasnio zašto na konferenciji za medije nije ponudio konkretan dokaz da je Hajdukov gol u Varaždinu opravdano poništen. Oko te snimke bilo je dosta spora.

“Očito nisam prepoznao ozbiljnost ili zanimanje o toj situaciji kako bih je objasnio na čvršći ili jasniji način. U Varaždinu smo zakazali s objavom situacije koja se vidjela na snimci. No, ne mogu prihvatiti da nema dokaza jer nitko ne dovodi u pitanje točnost odluke. Dokaz o toj odluci nemamo jer više nismo tehnički mogli napraviti ponovljeno mjerenje te situacije. Postoji snimka kompletne utakmice u Varaždinu, ali problem je što ne možemo iznova pristupiti povlačenju linija uz pomoć VAR tehnologije jer to nam više nije dostupno.

Cijela hajka je došla zbog odluke koja je točna. Da smo pomislili da je ugrožen integritet utakmice, mi bismo odmah nakon završetka ponovno nacrtali kompletnu situaciju i pokazali je javnosti. Takvi su i napuci UEFA-e. To je bio povod da se krene s ‘fabriciranim’ snimkama iz VAR sobe, da se napravi kaos i da se krene u smjeru da se u VAR sobi radi nešto nepošteno. A sve su odluke bile točne, osim što igrač Varaždina nije trebao dobiti drugi žuti karton.”

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak