JAVIO SE CITY: “Jako smo razočarani, ali mi nismo…”

FOTO:

Nogometni svijet danas je pogodila vijest koju je lansirala UEFA. Naime, objavljeno je kako je engleski Manchester City izbačen iz Lige prvaka na dvije godine! Uz to, ‘Građani’ će morati platiti 30 milijuna eura zbog kršenja financijskoj fair playa.

Mnogi su bili uvjereni kako se samo čekao pravi trenutak da se objavi ova kazna jer mjesecima unazad se pričalo kako Manchester City zaista krši famozni UEFA-in financijski fair play koji mnogima nije dobro sjeo.

Odgovor iz Manchestera stigao je ekspresno. U priopćenju kluba, čelnici su najavili da će iskoristiti pravo žalbe na Međunarodnom sudu za sport (CAS) gdje jedino mogu pobiti ovu odluku.

“Manchester City je razočaran, ali nije iznenađen današnjim priopćenjem Sudskog vijeća UEFA-e. U prosincu 2018. UEFA-in istražitelj najavio je da bi sankcije mogle biti ovakve prije nego li je izvršena bilo kakva vrsta istrage. Manjkav proces UEFA-e pokazao je da nema sumnje u rezultat istraživanja.

Žalili smo se svim UEFA-inim tijelima, a sada ćemo nastaviti tražiti pravdu, prvi korak bit će žalba Međunarodnom sportskom sudu čim to bude moguće”, ističe se u priopćenju Cityja iz kojeg se da iščitati da su znali što ih čeka.

Manchester City već se jednom suočio s ovakvom situacijom, ali je u svibnju 2019. godine prošao nekažnjeno.

Ovu sezonu ekipa Pepa Guardiole odigrat će “normalno” do kraja, ali u naredne dvije nećemo ih gledati u Europi. Osim u slučaju da Međunarodni sud za sport poništi UEFA-inu odluku.

ZASLUŽIO JE: HRVATSKI TRENER, IVAN JURIĆ, OD LJETA PREUZIMA TALIJANSKOG VELIKANA!

Komentari

komentara

« Povratak