JAVIO SE DALIĆ: Evo što kaže hrvatski izbornik u vezi Borne Sose!

FOTO:

Danas je stigla potvrda kako Borna Sosa ipak neće moći zaigrati za Njemačku nogometnu reprezentaciju. Povodom toga oglasio se Zlatko Dalić.

Podsjetimo, mladi reprezentativac Hrvatske nakon poziva njemačkog saveza objavio je da više neće igrati za reprezentaciju Hrvatske jer mu se u Njemačkoj otvara brža šansa za napredak, dok u Hrvatskoj još čeka debi za A selekciju. Svoj izbor nazvao je poslovnom odlukom, ali na koncu nije uspio riješiti potrebnu papirologiju i Fifino državljanstvo jer ga koči Statut Fife. Sve to prokomentirao je Zlatko Dalić i razgovoru za index.hr:

“Žao mi je zbog dečka koji je očito imao krive savjetnike i donio je pogrešnu odluku. Mlad je, svaki čovjek griješi, a ja sam spreman oprostiti. Žao mi je što se dignula hajka na mene i na Hrvatski nogometni savez. Izgovoreno je puno laži u ovom slučaj i zato odluku o daljnjoj karijeri Borne Sose u reprezentaciji Hrvatske sigurno neću donositi samostalno.

Poštujem tog mladog momka, to sam kazao i ranije. Poštovao sam njegovu odluku i dao sam mu punu podršku. No igranje za reprezentaciju za mene osobno je najveća čast, sportski vrh, a ne poslovna odluka. Za reprezentaciju se igra sa srcem i emocijama, a ne za novac. Mogu prijeći preko Sosine pogreške, ja nisam zlopamtilo niti sam mu zamjerio kad je odlučio ono što je odlučio. No sada je potez na Sosi, on mora igrati još bolje i nametnuti se igrama hrvatskoj reprezentaciji. Nisam čovjek koji bi uzeo Igoru Bišćanu povijesnu priliku da se plasira u četvrtfinale Eura. Sosi želim da nastavi s dobrim igrama, to je prvi korak. Drugi korak je odluka u kojoj će sudjelovati Hrvatski nogometni savez, kako se ne bi ponovilo sve što sam prošao zadnjih dana, a nisam pogriješio u nijednom koraku”, kazao nam je Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak