JAVIO SE HAJDUK: “Očito je otvorena Pandorina kutija…”

FOTO:

Dejan Vuković, jedan od pomoćnih sudaca u SuperSport HNL-u, uhićen je jučer zbog prijetnji dopredsjedniku sudačke komisije Vladi Svilokosu. Hrvatski nogometni savez ga je suspendirao te protiv njega pokrenuo disciplinski postupak.

“Preuzmeš li funkciju, mogao bi uskoro sinu na sprovod. Kćer nećemo dirati. Za sada… Pamet u glavu”, pisalo je u poruci kojom je Vuković prijetio Svilokosu. I na kraju ono možda najopasnije. HŽV, što je vrlo izgledno da je osoba koja je poslala poruku htjela navesti istražitelje da misle kako poruka dolazi s juga Hrvatske.” Sada se po tom pitanju oglasio Hajduk.

“Zgroženi smo konstatacijom i činjenicom da službene osobe koje sudjeluju u donošenju odluka i utječu na konačan rezultat natjecanja SuperSport HNL koriste i diskreditiraju časno ime i krilaticu HNK Hajduk na perfidan, prizeman i negativan način. Očito je da se puštanjem VAR snimki u javnost otvorila Pandorina kutija afera koje se iz dana u dan samo gomilaju, a njihovi dionici svojim izjavama, opravdanjem i ponašanjem samo kompromitiraju svoj status, ali i hrvatski nogomet u cjelini.

Svjedoci smo posljednjih 10 dana da se na bilo koji način pokušava spriječiti i omalovažiti dugogodišnja borba Hajduka i njegovih navijača za čist i neokaljan hrvatski nogomet. Borili smo se i dalje ćemo se boriti, ali jednako tako i osuđujemo sve anomalije, prijetnje i nasilja neovisno s koje strane dolaze.

Pratimo i pozdravljamo sve konstruktivne promjene koje se događaju, ali želimo da one ne budu samo trenutno gašenje požara nego trajna odluka za postavljanje novih standarda kojima će se trajno onemogućiti povratak na staro.

Zanima nas isključivo zdrav hrvatski nogomet i liga koji će biti regularna, kvalitetnija i jednaka za sve. Ustrajat ćemo na svom putu, a sve koji dijele ljubav prema Hajduku pozivamo da u svakom trenu budu dostojni spominjanja tog imena, a one koji se lažno pozivaju na ovaj Klub ne želimo ni blizu Kluba ni blizu hrvatskog nogometa.

HŽV!”, navode iz Hajduka.

Komentari

komentara

« Povratak