JAVIO SE HNS: Evo što je objavio hrvatski nogometni savez!

FOTO:

Nogometaši Hajduka prosuli su veliku prednost koju su držali na kraju jesenskog dijela prvenstva, a dva poraza od Dinama u pet dana rezultirali su nezapamćenim neredima nakon posljednjeg zvižduka talijanskog suca Maresce.

Hrvatski nogometni savez se danas nešto nakon podneva oglasio priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

”Nakon završene utakmice Hajduk – Dinamo (0:1), određen broj navijača domaće momčadi utrčao je u teren, a potom je inicirao i sudjelovao u obračunu s policijom na stadionu, kasnije i izvan njega.

Hrvatski nogometni savez uvijek najoštrije osuđuje svaki oblik nasilja na nogometnim stadionima te pozivamo sve aktere u nogometu i izvan njega da zajedno pokažemo nultu stopu tolerancije na svako neprimjereno i neprihvatljivo ponašanje, od rasizma i diskriminacije do fizičkog nasilja.

Dijelimo duboko razočaranje nogometne javnosti zbog nemilih scena koje su uslijedile poslije sinoćnje utakmice te se nadamo kako će svaki pojedinac koji je sudjelovao u neredima odgovarati sukladno zakonskim propisima.

Pritom zahvaljujemo policiji na profesionalnoj reakciji kojom je zaštitila prisutne momčadi, službene osobe i gledatelje te zaustavila daljnju eskalaciju vandalizma i nasilja.

Ovakvim incidentima u kojima se gledatelji, sportski djelatnici i nogometaši ne osjećaju sigurno nema mjesta na stadionima, te će HNS kao odgovorna organizacija i dalje ulagati maksimalne napore u borbu protiv protupravnih ponašanja, u čemu očekuje i treba podršku klubova te svih nadležnih institucija”, stoji na stranicama HNS-a.

Komentari

komentara

« Povratak