JAVIO SE IZBORNIK: „Ryan Giggs je pohvalio naše predstave na SP-u, vjerujemo u sebe i naš cilj je prolazak skupine!“

FOTO:

Točno u podne održan je ždrijeb za Europsko prvenstvo 2020. godine u irskoj prijestolnici Dublinu. Ovaj Euro će biti poseban jer je prvi u nizu koji će se igrati u čak 12 država, nijedan domaćin nije automatski izborio plasman na kontinentalnu smotru.

Hrvatska je izbjegla neugodne protivnike poput Srbije i Njemačke, teško se sjetiti kada su Vatreni imali lakšu skupinu u bilo kojem kvalifikacijskom ciklusu. Za odlazak na Euro borit će se protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana, prve dvije ekipe idu na završni turnir.

„Naš je cilj proći skupinu, bez obzira na suparnike. Nije lako, nije teško, imamo dva bliža putovanja u Slovačku i Mađarsku, a Wales je po imenu druga momčad, iza nas. Međutim, ne smijemo nikoga zapostaviti ili podcijeniti, moramo biti najbolji u tih kratkih osam mjeseci kvalifikacija”, prvi su dojmovi Zlatka Dalić nakon plesa kuglica u Dublinu.

„Velški izbornik Giggs pohvalio je naše predstave na Svjetskom prvenstvu te rekao da smo mi favoriti, no slaže se da bi skupina mogla biti neizvjesna. I ja očekujem veliku borbu. Slovaci su na prošlom EP-u također prošli skupinu, kao i Mađari”, rekao je za web stranicu HNS-a.

Iako smo veliki favoriti, naravno nema preuranjenog veselja i podcjenjivanja.

„Nikoga ne smijemo podcijeniti. Slovačka ima Škrtela, Škrinjara i Weissa, neke igrače koji su kvalitetni, Hamšika koji je njihov kapetan i s njima neće biti nimalo lagano, kao ni s Mađarima. Imaju veliki motiv. S Azerbejdžanom smo zadnji put tamo igrali 1:1, tako da svakoga moramo uzeti jako ozbiljno.“

Kockasti će kvalifikacije u grupi E početi u trećem mjesecu naredne godine.

„Moramo vjerovati u sebe te poštovati sebe i svoju kvalitetu, ipak smo mi drugi na svijetu. Naravno da sada svi žele igrati najbolje protiv nas i pobijediti, no mi moramo napraviti ono što moramo – biti među prve dvije momčadi skupine. Osim toga, imamo i dva slobodna termina za prijateljske utakmice”, završio je Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak