JAVIO SE JAKIROVIĆ: Evo što je novopečeni trener Dinama rekao na predstavljanju!

FOTO:

46-godišnji strateg Sergej Jakirović danas je službeno predstavljen kao novi trener zagrebačkog Dinama. Na klupi novog kluba debitirat će ovog četvrtka protiv Sparte u prvoj utakmici playoffa za Europsku ligu.

Sad već bivši trener Rijeke već je i odradio prvi intervju kao trener Dinama. Jakirović je u razgovoru s Dinamovim uredom odnosa s javnošću rekao:

“Hvala vam na dobrodošlici. Iznimno sam počašćen što sam postao trener GNK Dinama. Iznenađen sam, pomalo i šokantno, zato što sam se u dva kupao u moru, a u tri je sve već bilo gotovo. JEdnostavno, dogodilo se sve munjevito, ali takav je danas nogomet, jednostavno ponuda i potražnja. Mislim da je ovo prilika koja se ne događa često. Da sam sa svojim radom i kvalitetnim rezultatima, u posljednje tri godine zaslužio tu priliku. Eto, sad sam tu, nadam se da ćemo nastaviti dobro raditi, da ćemo pobjeđivati, dobro igrati, igrati napadački, otvoren nogomet. Da uveseljavamo sve navijače koji vole Dinamo.”

Potom je uslijedilo pitanje je li gledao Dinamo protiv grčkog prvaka AEK-a iz Atene:

“Naravno, gledao sam obje utakmice, bilo je dosta dobrih stvari. Počevši od prve utakmice, ok, u drugom poluvremenu se dogodilo što se dogodilo, po meni, druga utakmica isto jako dobro odigrana, ovo što ja znam izvana. To je nogomet, događaju se takvi scenariji. Ja imam iskustva od prošle sezone, isto nešto slično, gdje mi čovjek zabije škaricama gol u 122. minuti, jednostavno, treba ići dalje, podigneš se, nema vremena tugovanju, raspored je gust i brz. Jednostavno, treba izvući pouke, naporno raditi svaki dan da se u četvrtak već predstavimo dobro, pobjedimo Spartu, naravno, nikada nije lako, ali da pokažemo jedan pobjednički gard i da pokažemo da je ovo sve iza nas.”

Potom je prokomentirao kako mu izgleda Dinamo u ovoj sezoni:

“Meni Dinamo uvijek izgleda dobro. Ja nisam bio baš uspješan protiv Dinama, smatram da su to najbolji igrači u Hrvatskoj, teže stalno pobjeđivanju, da je klub posljednjih godina narastao, najbolji klub po rezultatima i svemu, mislim da svi mi koji se bavimo nogometom kao igrači i treneri težimo doći ovdje. Bez lažne skromnosti, za mene je ovo vrhunac što se tiče posla trenutno. Zato što sam ja ambiciozan, želim nešto napraviti i to prenijeti na svoju ekipu. To sam napravio u svakom klubu u kojemu sam radio. Vrlo je jednostavno. Daješ svaki dan sve od sebe, da bi dobro igrao, dobro se prezentirao, osigurao egzistenciju, napravio transfer, igrao za reprezentaciju i bez momčadi si nitko i ništa. Moraš se staviti u sklop momčadi da bi ti kao pojedinac napredovao.”

Komentari

komentara

« Povratak