JAVIO SE OPET HRVOJE VEJIĆ: Bivši kapetan kritizirao nakon remija u Varaždinu

FOTO:

46-godišnji Hrvoje Vejić, igračka legenda Hajduka, a sada klupski kroničar koji u posljednje vrijeme kritički komentira igre Hajduka i stanje u klubu, oglasio se povodom novog kiksa Hajduka, samo remija (1:1) kod Varaždina u 24. kolu SuperSport HNL-a. Hajduk je tako posrnuo u napetom troboju za naslov u kojem su još Rijeka i Dinamo.

Vejić je za Hajduk igrao kao branič sedam godina u dva mandata i sakupio 205 nastupa i 19 golova. Jedan je od najtrofejnijih igrača kluba od sredine 90-ih jer je s Hajdukom osvojio po dva prvenstva i kupa. Kao kapetan je vodio Bile do posljednjeg naslova prvaka 2005.

Sada na Dalmatinskom portalu piše: “Samo bod kod Varaždina je kiks, ali više od toga nismo ni zaslužili.” Vejić ističe da je Diallo na lijevom boku bio posebno loš: “Mislav je kroz tjedan spominjao da je Diallo u dobroj formi, u pravom treningu, ali baš su njega Varaždinci najviše probijali u prvom dijelu, pogotovo Drožđek, koji je svaki put bio par metara ispred i radio konstantne probleme našem iskusnom beku.

Činilo se da je to i bio plan domaćina, da puštaju da se Diallo podigne visoko, u situacijama kad bi se Livaja spustio po loptu, a Brekalo ušao u sredinu napada, baš kako je to u prošlim utakmicama puno bolje radio Hrgović. Kako je Diallo u fazi napada najblaže rečeno nedovoljno dobar za Hajduka, tako bi ga Drožđek samo poziciono popratio i uvijek bi imao prednost u kontri. Diallova dobra sprema je bila vidljiva u 23. minuti, kada je nakon 3-4 uzastopne kontre Varaždinaca i par dužih sprinteva u obranu, izgledao kao da će se srušiti svaki čas.

Ovako sumira Hajduk u prvom poluvremenu: “Hajduk je dominirao u posjedu, ali to je bio posjed s bezbroj pasova između Lučića, Šarlije, Uremovića i Krovinovića, tako da smo gledali standardnu, dosadnu Hajdukovu predstavu. Jedino što je u prvom dijelu kod Hajduka izgledalo smisleno bio je Karoglanov outfit. Radilo se o lijepoj dugoj crnoj jakni do koljena, ispod koje se nalazila vestica s botunima u bež boji s matching hlačama, a sve je upotpunio sjajnim tenisicama poznatog branda kojeg nećemo ovdje reklamirati. Pao je i koji uzdah s tribine, ali nažalost ne zbog uzbudljive igre ‘bijelih.'”

Vejić poentira: “Nije dobro, jednostavno igramo sporo, tj. nedovoljno brzo za nešto više. S ovakvom igrom ćemo imati problema sa svakim protivnikom i nemamo puno razloga za optimizam. Izgubili smo dva boda, koja nismo smjeli izgubiti. I to se događa. Više brine loša igra koja se ponavlja u zadnjih nekoliko utakmica. Što se događa s momčadi? Imamo igrače koji su kvaliteta iznad 90 posto lige. Zašto to ne pokazuju? Karoglan kad odgovori na ova pitanja, stvari će sigurno krenuti nabolje.”

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak