JAVIO SE SOPIĆ: Evo što kaže o interesu Aberdeena!

FOTO:

Jučer je krajem dana lansirana velika vijest kako ugledni škotski klub za trenera želi dovesti Željka Sopića koji trenutno radi fantastičan posao na klupi Rijeke.

FC Aberdeen je kultni klub u kojem se proslavio legendarni Sir Alex Ferguson. U 80-ima su čak došli do dva europska trofeja (Kup Kupova i Europski Superkup). Nije dugo trebalo čekati na reakciju trenera Rijeke o famoznom interesu:

“Tamo stalno pada kiša, a to nikako nije dobro za moju frizuru”, u svom stilu je komentirao Sopić. On je prošle sezone Goricu spasio od ispadanja, a ove je Rijeku odveo na prvo mjesto SHNL-a. Osim toga, u polufinalu je kupa. I dok se u Hrvatskoj u završnici sezone bori za duplu krunu, u Škotskoj bi se borio za opstanak.

Naime, Aberdeen je nakon trećeg mjesta prošle sezone, pred kraj ove na tek devetom mjestu u škotskom Premiershipu, koji broji 12 klubova. Sigurno će igrati Ligu za opstanak.

U posljednje vrijeme promijenio je dva trenera, ali ne ide mu. Najuspješniji u povijesti Aberdeen je bio na prijelazu 70-ih i 80-e godine prošlog stoljeća. Tada ga je Alex Ferguson vodio do tri škotska naslova, četiri kupa i jednog europskog trofeja, Kupa pobjednika kupova.

Komentari

komentara

« Povratak