JAVIO SE SUDAČKI ESKPERT: Evo što je sve bilo krivo na utakmici Istra – Hajduk!

FOTO:

Hajduk je u 16. kolu SuperSport HNL-a na gostovanju pobijedio Istru 2:0. Bila je to poprilično nervozna i gruba utakmica, u kojoj su Splićanima pobjedu donijeli Emir Sahiti i Marko Livaja. Oboren je i rekord po posjećenosti jedne utakmice hrvatskog prvenstva na Aldu Drosini.

Susret je uživo gledalo 8606 gledatelja, iako je bio rasprodan cijeli kapacitet od 8900 ljudi. Pored atmosfere na tribinama gdje su dominirali hajdukovci, uzavrela je bila i ona na terenu gdje se utakmica često prekidala zbog prekršaja i verbalnih obračuna dvije ekipe.

U HRT-ovoj emisiji Stadion sudački ekspert Mario Strahonja kritizirao je nastup suca Ante Čuline, naročito što se tiče nesankcioniranja ponašanja Istrinog Ante Ercega, koji je u prvom dijelu “pretukao” pola ekipe Hajduka s čak šest prekršaja: “Sudac koji je je inače kvalitetan ovoga puta nije bio na razini. Trebao je prepoznati tko su tzv. trouble-makeri i pametnije se ponašati s opomenama. Erceg nosi križ zbog svog ponašanja u bliskoj prošlosti. Vi morate tijekom utakmice znati kako s takvim igračem da on ne eskalira situaciju na način kako ju je eskalirao.”

Za dvije situacije kada su igrači Istre igrali rukom u šesnaestercu, a Čulina nije pokazao penal za Hajduk, Strahonja je rekao kako se radi o ispravnim odlukama. Na početku utakmice lopta je Slavka Blagojevića najprije pogodila u tijelo, a u drugom dijelu lopta je pala na ruku Mladena Devetaka koja je bila spuštena uz tijelo.

Zatim se Strahonja vratio analiziranju Ercegovog nastupa: “Napravio je šest prekršaja u prvom dijelu, neke ni nismo izdvajali. U šestoj minuti napucao je loptu debelo nakon zvižduka i to je situacija gdje se treba dobiti posljednje upozorenje pred opomenu. Za prekršaj na Lučiću definitivno je trebao dobiti žuti karton. Sudac je tu napravio grešku, okrenuo je glavu i nije vidio situaciju. Igrače poput Ercega treba neprekidno pratiti 90 minuta.”

Erceg je najzad dobio žuti karton zbog prekršaja na Zvonimiru Šarliji, ali i nakon njega je ponovio više grubih startova. “Zbog količine prekršaja i samog svog nastupa Erceg je zaslužio isključenje”, zaključio je Strahonja i dodao kako je penal za Hajduk na kraju utakmice dosuđen neispravno:

“Ne znam gdje je drugdje branič mogao staviti tu ruku, ja to ne bih svirao jer se radi samo o dlanu i ruka je u prirodnom položaju. Smatram da bi kazneni udarac trebao biti u slučaju da se radi o cijeloj podlaktici.”

Komentari

komentara

« Povratak