JAVIO SE ŠUKER: Evo što kaže o smjeni Zlatka Dalića…

FOTO:

Utakmicom protiv Portugala okončana je vrlo čudna godina po pitanju reprezentacije, a i sam Zlatko Dalić otkrio je kako je jako sretan što je sve napokon gotovo. Stručni stožer ide na zasluženi odmor, a potom će krenuti ‘Operacija Euro’.

Tijekom ovih dana mogli smo vidjeti čudne špekulacije kako bi Dalić mogao postati bivši. No, sve te priče demantirao je predsjednik HNS-a, Davor Šuker, koji je kazao:

“Žao mi je što su ga neki eksperti počeli ‘načimati’, ali izbornik Zlatko Dalić u svakom slučaju ima maksimalnu podršku i povjerenje članova Izvršnog odbora i mene osobno. Oni koji ga malo oštrije kritiziraju trebaju znati da Dalić u posljednje vrijeme nije imao tu komociju igrati takozvane male utakmice, on je od Svjetskog prvenstva u Rusiji na ovamo igrao utakmice s vrlo jakim protivnicima, a to je velika razlika. Uostalom, na dosta je utakmica, iz raznoraznih razloga, bio suočen s izostancima standardnih prvotimaca. Uvjeren sam da je Dalić na pravom putu i da će Hrvatska na Europskom prvenstvu opet biti jako dobra. Zahvaljujem se pritom i igračima na maksimalnom odricanju, po tko zna koji put su pokazali kako se brane boje reprezentacije”.

Hrvatska će na kraju ipak biti jedan od nositelja u prvoj jakosnoj skupini u kvalifikacijama za SP u Kataru.

“Bilo je vrlo važno zadržati status nositelja i u tome smo uspjeli, čeka nas zahtjevno proljeće kao uvod u nastup na Euru. Vjerujem da ćemo dobro startati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru i tako već početi brusiti pravu formu za nastup na europskoj smotri”, kaže Šuker.

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza pohvalio je rad u mladoj reprezentaciji ustvrdivši kako je vrijeme da ova generacija napravi veliki rezultat na tom turniru.

Komentari

komentara

« Povratak