JE LI JELIČIĆ PRETJERAO? HRT se oglasio zbog Joška Jeličića!

FOTO:

Nekadašnji nogometaš Hajduka i Dinama Joško Jeličić svojim je komentarima u HRT-ovoj emisiji uoči Eura uzburkao javnost.

Njegove izjave o Srbima, afričkim kolonijama i Nepalcima nisu bile primjerene, a komentar smo dobili i od HRT-a. “Navedeni stavovi nisu stavovi Hrvatske radiotelevizije”, odgovorili su nam kratko s HRT-a, no nisu naveli hoće li Jeličić nastaviti komentirati Europsko prvenstvo. Evo koje su Jeličićeve izjave kontroverzne.

“Što se tiče Srba, i to u smislu ega i njihovih unutrašnjih problema, meni je drago što su oni na turniru jer neće biti dosadno. Pogotovo ako u prvoj utakmici, što je očekivano, izgube. Nadam se da se neće raspasti, onda će biti puno materijala, već dugo nismo vidjeli tko je s kim, tko koga i tako.”

Komentirajući ekspertize da Hrvatskoj nedostaje brzine u odnosu na konkurente, objasnio je to time da Hrvatska nije imala afričke kolonije, pa zato ne može otamo crpiti igrače s navedenim karakteristikama te poentirao sarkastičnim prijedlogom.

“Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo jer nam je takva genetika, a nismo bili ni kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. Francusku neću ni spominjati. A Jeremy Doku u Belgiji? Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku?”

“S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400.000 Nepalaca, ovih, onih… Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri.”

Komentari

komentara

« Povratak