JE LI NA POMOLU SKANDAL? “Kupili smo sve utakmice na Svjetskom prvenstvu!”

FOTO:

Andrej Kančelskis, bivši SSSR-ov nogometni reprezentativac, svojevremeno je bio velika nogometna zvijezda. Bio je jedan od prvih sovjetskih igrača u povijesti koji su se dokazali vani, a upečatljivu karijeru imao je u Manchester Unitedu, Evertonu, Fiorentini i Rangersima.

U razgovoru za ruski Match TV progovorio je o svom sukobu sa Stanislavom Čerčesovim, čovjekom koji je bio izbornik ruske reprezentacije između 2016. i 2021. godine, kojeg je Kančelskis često kritizirao. U intervjuu je otkrio kako smatra da je velik dio Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine bio namješten.

“Nemam ništa protiv Čerčesova, ali na čemu da mu čestitam? Na tome što smo kupovali utakmice? Da, sve utakmice do one kad smo ispali (protiv Hrvatske u četvrtfinalu) smo kupili. Bili smo domaćini i napravili smo istu stvar kao Koreja i Japan, koji su ‘ubili’ Talijane sudačkim odlukama”, započeo je Kančelskis.

“Protiv koga smo igrali? Protiv Urugvaja, koji nas je razbio, i protiv Španjolaca, koji su igrali neobjašnjivo. Bila je to vrlo čudna utakmica i vjerujte, prava istina o njoj tek će se saznati”, dodao je.

“Jeste li se ikad pitali zašto je izbornik Španjolske idući dan dobio otkaz? Mislite li da je španjolski kralj dolazio bezveze? Vjerujte mi, bio je to poseban dogovor. Španjolci nisu udarali loptu kako znaju. Ja sam igrao nogomet, valjda razumijem što to znači”, nastavio je.

Na pitanje mogu li igrači poput Inieste i Ramosa namjestiti utakmicu na SP-u odgovorio je: “Gledajte, ako to od vas traži kralj, kako biste vi postupili? Zbog toga nisu pokazali nikakvu inicijativu. Vjerujte mi, uskoro će se puno toga saznati”, zaključio je.

Komentari

komentara

« Povratak