JE LI NA POMOLU VELIKI SKANDAL? Osvojili prvenstvo nakon 100 godina, ali zbog bizarnog razloga neće igrati Ligu prvaka!?

FOTO:

Poljski nogometni klub Jagiellonia Białystok prvi put u povijesti osvojila je naslov prvaka Poljske nakon velike drame.

Naime, imali su isti broj bodova kao i Śląsk Wrocław (83), ali zbog boljeg međusobnog omjera prvi su na tablici te su osvojili prvu titulu u 103 godine klupske povijesti. Logično, time su osigurali nastup u kvalifikacijama Lige prvaka. Točnije, trebali bi svoj put započeti u drugom pretkolu gdje, zbog slabog klupskog koeficijenta, neće biti nositelji.

No, pojavio se nevjerojatni problem. Poljski prvak mogao bi biti eliminiran već i prije početka zbog pravila UEFA-e za koje rijetko tko zna. Naime, moraju pronaći alternativni stadion na kojem bi nastupili. Kapacitet njihovog stadiona jest 22372 i to ne predstavlja problem, već to što u radijusu od 200 kilometara nema aerodroma!

Kako prenose poljski mediji, pravila nalažu da aerodrom mora biti u radijusu od 200 kilometara od stadiona na kojem se igra utakmica, a najbliži aerodrom (Chopin u Varšavi) nalazi se otprilike 210 kilometara od stadiona što pravi problem upravi kluba. Ako UEFA ne bude tretirala ovaj slučaj kao “poseban” onda će klub morati tražiti alternativu koja ispunjava propisane kriterije.

Ako uspiju riješiti ovaj problem, krenut će svoj europski put iz drugog pretkola Lige prvaka te će biti nenositelji, što znači da mogli igrati protiv Dinama u slučaju da Borussia pobijedi Real u finalu.

Komentari

komentara

« Povratak