JE LI ON PRAVI IZBOR? Evo koga navijači žele umjesto Červara!

FOTO:

Hrvatska rukometna reprezentacija iznenađujuće je jučer izgubila od Argentine, a praktički odmah nakon utakmice Lino Červar je potvrdio kako će otići sa klupe nakon natjecanja.

Najveći hrvatski portal, index.hr, odradio je zanimljivu anketu među navijačima koja je glasila: “Koga želie vidjeti na klupi reprezentacije?”. Među kandidatima su se našli: Goran Perkovac, Ivica Obrvan, Nenad Kljajić, Irfan Smajlagić, Hrvoje Horvat, Veselin Vujović ili neko strano ime.

Najviše glasova dobio je Irfan Smajlagić. Popularni ‘Pipe’ s 37 posto je vodeći ispred Veselina Vujovića, za kojeg je glasalo 29 posto čitatelja Indexa. Svi ostali kandidati koje smo stavili u anketu su dobili zanemariv broj glasova.

Smajlagić je posljednji angažman imao kao izbornik reprezentacije Irana 2016. Prije toga je trenirao Čakovec, bio je asistent Lini Červaru od 2003. do 2006., s mladom reprezentacijom je uzeo europsko zlato 2006., na SP-u 2009. u Zagreb je doveo reprezentaciju Egipta, a još je vodio Bosnu iz Sarajeva, Zamet i zagrebačku Lokomotivu.

Smajlagić je na neki način mitsko ime hrvatskog rukometa. Kao igrač bio je jedan od najboljih na svijetu. Lakoća kojom je igrao bila je impresivna, a rukometni svijet to je znao honorirati. U Hrvatskoj su ga navijači obožavali, a svjetska struka ga je uvažavala.

Pipe je izabran u najbolju postavu SP-a u Islandu 1995. i u idealnu sedmorku Igara u Atlanti 1996., a koncem devedesetih IHF ga je uvrstio u najbolju momčad 20. stoljeća.

Komentari

komentara

« Povratak