JE LI ON PRAVI IZBOR? “Volio bih naslijediti Dalića!”

FOTO:

Nenad Bjelica na pragu je nove titule s Dinamom. Branitelj naslova u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije koronavirusa imao je ogromnih 18 bodova prednosti nad drugoplasiranom Rijekom.

Bjelica ugovor s Dinamom ima još godinu i pol dana, a nikad nije skrivao da bi se volio okušati u ulozi izbornika hrvatske reprezentacije.

“Kome to ne bi bila želja. Već 13 godina sam klupski trener i dobro se osjećam u toj koži. OK, malo je dosadan posao izbornika, da radim recimo svaka dva mjeseca i imam okupljanja po 10 dana. Dalić je najavio da će nakon Eura možda otići, a već mu se traži zamjena. Bila bi mi velika čast, ali vrijeme će pokazati. Lijepo mi je sad u Dinamu, jako sam sretan, polako”, rekao je Bjelica u intervjuu za Telegraf.rs.

Želja mu je i pronaći posao u najjačim ligama Europe.

“Ambiciozan sam i vjerujem u sebe. Bio sam trener u Italiji u Serie B, u Austriji… A sad, doći do liga Petice nije lagano. Vjerujem da ću nekako doći do Njemačke, Italije ili Španjolske. Tamo sam ostavio trag kao igrač i trener. Poznajem jezik, a jezici su danas još uvijek veliki problem. Ako ih ne poznajete, budite sigurni da ćete teško doći do ovdje nabrojanih zemalja.”

Otkrio je i svoje trenerske uzore.

“Luis Aragones utjecao na mene u smislu vođenja momčadi. Pokazao je kako menadžerirati jednu grupu ljudi, kako se ponašati prema igračima, kako biti uz njih, kako ih nekad i isprovocirati, kako biti podrška, kritičar… Sjajan je u tom dijelu. Što se treninga tiče, nisam nešto oduševljen s njim. Taj trenerski dio uzeo sam od Erika Geretsa. Treninzi su mu bili sjajni, nizozemska škola, iako je Belgijac. Dugo je bio u PSV-u pa su svi treninzi bili zanimljivi. Uživao sam ići na njegove treninge.”

Tijekom igračke karijere skupio je devet nastupa za reprezentaciju.

“Premalo, rekao bih. Pa igrao sam tri i pol godine u Bundesligi i šest sezona u Primeri. Prije nije bilo televizije pa sam valjda bio daleko od očiju javnosti, nisu me mogli pratiti kako igram. Šanse za zaigrati u reprezentaciji bile su puno manje, ali i konkurencija je tih godina bila strašno velika na pozicija na kojoj sam ja igrao. Prosinečki, Boban, Asanović, Soldo… Baš je bilo teško probiti se”, rekao je Bjelica i dodao da se najbolje osjećao u Španjolskoj.

Komentari

komentara

« Povratak