JE LI ON PROMAŠAJ? Real ga platio pravo bogatstvo, a sad odlazi besplatno!

FOTO:

Koronavirus potpuno je ugasila sport u Europi, a posebno veliki udarac osjetio je nogomet. Ipak, neki klubovi već razmišljaju o idućoj sezoni, a to se itekako odnosi na Real Madrid, višestrukog osvajača Lige prvaka.

‘Kraljevi’ su prošle godine napravili nekoliko velikih transfera ali izgleda kako to nije dovoljno da se prođe Manchester City. Naravno, taj sraz još nije gotov jer se mora odraditi uzvratna utakmica, ali City je veliki favorit.

Danas je tamošnja Marca iznijela plan Reala za iduću sezonu. Oni pišu kako se Real svim snagama želi riješiti Garetha Balea, pa čak idu toliko daleko da ga žele pustiti i besplatno kako bi se olakšala klupska blagajna, a tu je i negativni utjecaj na suigrače, ali i publiku s kojom ratuje već nekoliko mjeseci.

Podsjetimo, Gareth Bale stigao je u Real 2013. godine iz Tottenhama. Španjolski gigant platio ga je 100 milijuna eura. Njegova najbolja sezona bila je upravo 2013-14 kada je postigao 22 pogotka u svim natjecanjima, a baš te sezone ‘Kraljevi’ su došli do 10. Lige prvaka. Samo gol manje dao je u sezoni 2017/18.

Zanimljivo, Bale je zabijao golove u čak tri finala Lige prvaka, ali posljednje dvije sezone njegove brojke zaista su razočaravajuće. Zato ga se Florentino Perez želi riješiti tijekom ljeta kako bi se fokusirao na nova pojačanja.

Marca ističe da se u međuvremenu dogodio i jedan nenogometni razlog zbog kojeg je Bale otpisan u Realu. Od siječnja iduće godine nastupaju posljedice Brexita, a britanski igrači u inozemstvu ulaze u kvotu državljana zemalja izvan EU.

Bale se tako s Viniciusom, Rodrygom Goesom, Reinierom Jesusom, Ederom Militaom Takeom Kubom bori za samo tri mjesta dostupna igračima iz tih zemalja.

Komentari

komentara

« Povratak