Je li on zamjena za Mislava Oršića u Dinamu?

FOTO:

Dinamo Zagreb jučer je na gostovanju kod Šibenika na Šubićevcu došao do 23. naslova prvaka Hrvatske. Modri su slavili 2:0 zahvaljujući golovima Tolića i Bočkaja.

Zbog suspenzije ruskih klubova, UEFA je odlučila pomaknuti Dinamo u kvalifikacijama za Ligu prvaka pa će tako hrvatski prvak svoj put započeti u drugom pretkolu. Praktički odmah nakon obrane titule krenule su priče kako će Zagrepčani izgledati sljedeće sezone. Već svi znamo kako su novi igrači Dinama Josip Drmić i Robert Ljubičić, a dosta igrača će se vratiti s posudbe.

Jedna od kritičnih pozicija je i ona na lijevom krilu. Tamo je već godinama najbolji Dinamov igrač Mislav Oršić, ali nema zadovoljavajuće B opcije. Kao i titulu, rješenje su Plavi možda našli na Šubićevcu. Antonio Marin djeluje spremno za šansu u Dinamu, prenosi Index.hr.

Marin je u Šibeniku na posudbi iz Dinama. Na Maksimiru je šansu dobivao na kapaljku. Debitirao je za prvaka Hrvatske još u zadnjem kolu sezone 2017./18. protiv Intera, u prvoj utakmici koju je s klupe vodio Bjelica.

Polagan ulazak u seniorski nogomet pokazao se velikim izazovom za plemenitog igrača kojem su dribling i kreacija glavne odlike. Zbog toga je postalo očito da mu je potrebna barem jedna međustepenica na putu do Dinama pa je otišao u Lokomotivu.

Tamo je u prošloj sezoni odigrao 7-8 pravih utakmica, ali punu afirmaciju je ovaj 21-godišnjak doživio tek ove sezone u Šibeniku, gdje je briljirao, kao i drugi igrači iz Krešimirovog grada, poput Antonija Jakoliša, Nike Raka i Marija Ćurića.

Na Šubićevcu je zaigrao nogomet života. Njegova brzina i kvalitete posebno su došli do izražaja zbog stila nogometa koji Šibenik gaji. Glavni plan igre u napadu bila je tranzicija, zbog čega su njegovi ofenzivci uvijek imali dovoljno prostora da iskoriste svoju brzinu i 1 na 1 igru.

U takvim uvjetima Marin je po driblerskim i kreatorskim statistikama ušao u sam vrh lige, a posebno je primjetan i napredak u donošenju odluka u ključnim situacijama u završnici napada. I dalje nije sasvim razvijen igrač, ali definitivno igra zreliji nogomet nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Komentari

komentara

« Povratak