JE LI OVO DOBRA STVAR? Evo što je Hrvatska osigurala odlaskom na Final Four!

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je povijesni plasman na završnicu Lige nacija. ‘Vatreni’ su postali deveta reprezentacija kojoj je to uspjelo.

No, izabranici Zlatka Dalića ovim pothvatom ostvarili su još nešto. Naime, Hrvatska reprezentacija će na ždrijebu skupina kvalifikacija za Euro 2024 biti smještena u posebnom potu gdje će se nalaziti upravo sudionici Final Foura Lige nacija. Tamo su trenutno još Nizozemci, a danas i sutra ćemo doznati hoće li u tom potu biti Mađarska ili Italija odnosno Portugal ili Španjolska.

Što to točno znači? To znači kako će Hrvatska biti smještena u jednoj od prve četiri kvalifikacijske skupine. Naime, u tim skupinama će biti samo pet reprezentacija. Zašto? Zato što se sudionicima Final Foura Lige nacija mora ostaviti dva slobodna termina za odigravanje završnice. A to će, kao što već znamo, biti sredinom lipnja.

Inače, još uoči dvoboja protiv Danske znalo se kako će Hrvatska biti u prvoj jakosnoj skupini, ali ovaj posebni pot daje neku posebnu draž. Već se zna kako Hrvatska ne može u kvalifikacijama igrati protiv Nizozemske, Mađarske, Italije, Portugala, Španjolske, Belgije, Danske, Poljske te Češke ili Švicarske.

U prošlim kvalifikacijama za Euro u posebnom potu bili su Švicarska, Portugal, Nizozemska i Engleska. ‘Četvorka’ se bez problema plasirala na Euro…

Komentari

komentara

« Povratak