JE LI OVO GLUPOST GODINE? Legendarni vratar tvrdi da Messi mora otići u Real Madrid ako želi postati najveći?!

FOTO:

Čitavo desetljeće traju rasprave tko je bolji, Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo, i može li omaleni Argentinac biti najveći svih vremena bez naslova svjetskog prvaka.

Obojica, i Portugalac i Argentinac, porušili su sve moguće rekorde i obilježili su moderni nogomet. Ronaldo je svoje uspjehe ostvario u dresovima Sportinga, Uniteda, Reala i Juventusa. Messi je pak u karijeri igrao samo za Barcelonu. Neki smatraju da je upravo to problem, što se nikad nije maknuo iz svoje komfor-zone i prihvatio nove izazove.

Hugo Gatti, legendarni argentinski golman, koji je svojevremeno branio boje najvećih rivala u Argentini, Rivera i Boce (za Bocu je skupio blizu 400 nastupa), ali i Gimnasije iz La Plate.

“Messi se nikad neće moći usporediti s Cristianom Ronaldom, Maradonom ili Peleom sve dok se ne dokaže u još nekom klubu osim Barcelone. Dok on igra kod kuće, gdje je navikao i gdje mu je udobno, Ronaldo se otisnuo u najveći svjetski klub”, rekao je Gatti pa je nastavio:

“Messi mora skupiti hrabrost i krenuti tim putem, u Real, da dokaže da može uspjeti i izvan Barcelone. Ili u neki drugi veliki klub. U suprotnom bit će samo jedan u moru dobrih igrača. Možda zvuči da imam nešto protiv njega, ali Messi se mora dokazati u velikim utakmicama u svim uvjetima, a ne samo kad se osjeća sigurno u svom dvorištu. Messi igra dobro kad ga puste da igra. Lako je kad igrate na omiljenom mjestu”, dodao je 75-godišnji Gatti koji je na kraju zaključio:

”Mora igrati jednako dobro i na SP-u i u Ligi prvaka. Inače će ostati samo jedan od mnogih. Tek kad to napravi, moći će stati u istu rečenicu s Cruijffom, Maradonom i Peleom.”

BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: LUKA MODRIĆ NASTAVLJA KARIJERU U SERIE A!

KAKAV KAOS: Liverpool bi zbog zgusnutog rasporeda u jednom danu mogao igrati dvije utakmice

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak