JE LI OVO KRAJ JEDNE ERE? Ivan Rakitić napušta Hrvatsku reprezentaciju?!

FOTO:

Hrvatska je u ovih mjesec dana oduševila kompletni nogometni svijet. Dalić i njegovi izabranici osvojili su veliko 2. mjesto u Rusiji. No, već sutra kreću one priče o budućnosti i o mogućim odlascima iz Svetinje. Čini se kako je Ivan Rakitić odigrao posljednju utakmicu za Vatrene…

”Tužni smo. Bili smo tako blizu da osvojimo zlato. Bili smo tako blizu. Ova kiša koja je padala, izgledalo je kao da nebo plače. Cijeli je svijet danas navijao za Hrvatsku. Danas je bilo 100 milijuna Hrvata. Svi su se zaljubili u nas. Na to trebamo biti ponosni. Čestitamo Francuskoj na zlatu, a mi jedva čekamo doći doma u Zagreb”, rekao je Rakitić, pa je dodao:

”Bili smo bolji. Sve do njihovog trećeg gola bili smo puno bolja momčad. Dali su nam četiri gola iz tri udarca. Šteta, ali to je nogomet.”

Maestralni veznjak Barcelone bio je na rubu suza, a tijekom ovih mjesec dana mogli smo vidjeti koliko mu znači ovaj uspjeh s nogometnom reprezetnacijom. Ivan je od malih nogu sanjao da će nadmašiti Vatrene iz 1998. godine u Francuskoj, i uspio je. Bio je važan kotačić u ekpi koja je osvojila srebro.

Ivan Rakitić je uoči početka SP-a najavio oproštaj od reprezentacije nakon Rusije. Fotografija koju je objavio na Instagramu navodi na sumnju da smo Ivana protiv Francuske u dresu Hrvatske zaista gledali posljednji put.

Ivan je za Hrvatsku debitirao davne 2007. godine, a u 11 godina upisao je čudesnih 99 nastupa i postigao 15 pogodaka. Igrao je na 3 Europska prvenstva i 2 Svjetska prvenstva. Njegova odluka da igra za Hrvatsku izazvala je goleme polemike u Švicarskoj s obzirom da je Ivan bio kapetan mlade momčadi Švicarske.

Komentari

komentara

« Povratak