JE LI OVO NAJVEĆI PROPUST U POVIJESTI DINAMA? Evo tko je prije šest godina trebao doći u Maksimir!

FOTO:

Često znamo čuti razne priče kako su pojedini nogometni klubovi imali goleme propuste u dovođenju igrača ili su jednostavno imali krive procjene. Naravno, svi će se odmah sjetiti kako je Hajduk rekao ne Modriću ili kako je Rivaldo trebao doći u Dinamo.

Sada je pak otkrivena nova velika pogreška, a glavni akter priče je zagrebački Dinamo. Naime, zvijezda Barcelone, Raphinha, bio je prije šest godina na korak do Dinama, ali to se nije realiziralo ipak nego je dotični iz Vitorije prešao u Sporting Lisabon za 6.5 milijuna eura. Kasnije je preko Rennesa i Leedsa završio u Barceloni. Sveukupno na njegove transfere potrošeno je preko 100 milijuna eura.

Sve to otkrio je Marijan Vlak koji je tada radio kao sportski direktor Dinama: “To je jedan od najboljih igrača koje smo mogli dovesti, a nismo. Bilo je nekih financijskih prepreka, ali moglo se to realizirati. Tada je bio u razvoju, igrao je za Vitóriju Guimarães. Krasna lijeva noga…”

Raphinha je ove sezone odigrao 30 utakmica uz osam golova i 10 asistencija. U Barcelonu je došao 2022. iz Leedsa. Platili su ga Katalonci vrtoglavih 58 milijuna eura.

U dresu Brazila ima 22 nastupa te šest pogodaka.

Komentari

komentara

« Povratak