JE LI OVO NEKA ZAFRKANCIJA? Evo tko Hrvatskoj sudi protiv Japana!

FOTO: Gol.hr

Hrvatska će u ponedjeljak igrati dvoboj osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Japana, a taj okršaj će suditi 40-godišnji američki sudac marokanskih korijena Ismail Elfath.

Elfath je jedini američki sudac koji je dobio kartu za Katar. Ismail Elfath rođen je u Maroku 1982. prije nego što se preselio u Sjedinjene Države u dobi od osamnaest godina. Elfath je karijeru započeo kao četvrti sudac 2011. godine, a iduće godine debitirao je kao sudac u MLS-u.

Četiri godine kasnije, 40-godišnjak je postao registrirani dužnosnik FIFA-e. Kasnije te godine, Elfath je sudio prvu utakmicu ikada koja je uključivala VAR.

I Vatreni ga poznaju. Sudio im je, ali samo jednom. Bilo je to u prijateljskom susretu protiv Perua u kojemu smo s 2:0 poraženi u SAD-u 2018.

Na ovom prvenstvu već se puno priča o njemu što i nije baš najbolje. Prvo je sudio utakmicu Gane i Portugala u kojoj je dosudio penal na Cristianu Ronaldu, a nije se konzultirao s VAR-om iako je kontakt bio dosta upitan. Nakon što je Ronaldo realizirao penal, a Portugal na koncu slavio 3:2, puno se propitkivala njegova odluka.

Komentari

komentara

« Povratak