JE LI OVO PRETJERIVANJE? Ukrajina traži od FIFA-e da izbace agresora sa Svjetskog prvenstva!

FOTO:

Serhij Pelkin, prvi čovjek ukrajinskog Šahtara, zatražio je od FIFA-e da izbaci Iran sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Kao razlog naveo je činjenicu da Iran sudjeluje u oružanom napadu na Ukrajinu. S tim se slaže i ukrajinski velikan Šahtar: “Tražimo od FIFA-e da izbaci iransku reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva zbog napada na Ukrajinu”, započinju u zahtjevu:

“To bi bila poštena odluka kako bi se privukla pažnja svijeta na državu koja pomaže u ubijanju Ukrajinaca. Upražnjeno mjesto bi trebalo pripasti Ukrajini. Naša reprezentacija nije imala jednake uvjete kao i ostale reprezentacije za vrijeme doigravanja. Naši momci su igrali srcem.”

“Ova odluka je povijesno i sportski opravdana. Apeliram na sve da izvrše pritisak na čelnike FIFA-e da se to dogodi. Dosta je skrivanja iza teze da politika nema utjecaja za sport”, smatra Pelkin.

Ipak, teško je vjerovati da će FIFA izbaciti Iran s Mundijala mjesec dana prije natjecanja. Ako bi se to i dogodilo, njihovo mjesto zauzela bi reprezentacija iz iste konfederacije. To bi bili Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su u play-offu ispali od Australije. Iran je u skupini B i tamo će igrati protiv Engleske, SAD-a i Walesa.

 

Komentari

komentara

« Povratak