JE LI TO KONAČNA ODLUKA? Zagrebački gradonačelnik otkrio što će biti s Maksimirom!

FOTO:

Stadion Maksimir golemi je problem hrvatskog velikana Dinama, ali i grada Zagreba. Već godinama se redovito iznose razni planovi koji nikako da urode plodom.

Sada je, po tko zna koji put, tema stadion spomenuta u javnosti. Naime, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bio je prvi gost HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 nakon ljetne stanke. Dinamov stadion bio je jedna od tema emisije.

Istaknuo je da zagrebački klub idući tjedan u sklopu Lige prvaka dočekuje Chelsea na Maksimiru i rekao da mu je iskreno neugodno kako taj stadion izgleda te da je u “takozvanu obnovu stadiona” u 20 godina ulupano 800 milijuna kuna, a da su se za taj iznos mogla izgraditi dva nova stadiona. Rekao je da treba srušiti izgrađeno i izgraditi novi stadion.

Rekao je i da zemljište na Maksimiru nije imovinsko-pravno “čisto”. Naime, dio zemljišta navodno pripada Crkvi: – Sad to rješavamo s Crkvom. Postoji dobra volja i vjerujem da ćemo, nadam se, već sljedeći mjesec imati znatne pomake, rekao je Tomašević, dodajući da mu je to i osobno bitna tema jer je 90-ih dolazio na južnu tribinu kao pripadnik BBB-a.

Rekao je da je to samo jedan od pokazatelja koji je kaos u gradu koji su naslijedili: – Mi imamo stotine plakatnih mjesta koja su ilegalno u gradu. Koji god kamen dignem, nađem u najmanju ruku nered, ako ne i kriminal. I sad dodajte još na to i pandemiju, i potres, i inflaciju, i energetsku krizu, rekao je Tomašević.

Na upit je li uvjet za rješavanje problema sa stadionom demokratizacija kluba odgovorio je: “Razgovaramo o svemu, pa i o tome”, prenosi HRT.

Komentari

komentara

« Povratak