JE LI TO KRAJ PSG-OVE DOMINACIJE? Saudijci kupuju klub u Francuskoj i ulažu milijune!

FOTO:

Francuski nogometni klub PSG je od sezone 2012/13. pa sve do danas čak deset puta osvajao naslov prvaka Francuske. U cijeloj toj dominaciji samo su Monaco i Lille uspjeli nekako doći do titule francuskog prvaka.

A sada se možda sprema potez koji će skinuti Parižane s trona. Naime, kako izvještava francuski RMC Sport, Ligue 1 još uvijek nije sklopila ugovor s nekom od TV kuća za iduću sezonu najvišeg razreda francuskog nogometa. Ugovor s Canalom + je istekao, a interes i iznosi koji se nude ligi su manji nego što su klubovi to očekivali.

“U teškom smo trenutku. Pregovori o TV pravima uvijek su delikatni, a jasno možemo vidjeti poteškoće. Situacija je izuzetno tijesna i mora se riješiti u nadolazećim danima ili tjednima kako bi se našim profesionalnim klubovima omogućilo da imaju neophodan prihod iz tog segmenta. Njihova budućnost mora biti osigurana”, rekao je Philippe Diallo, predsjednik Nogometnog saveza Francuske.

Trenutno u Nogometnom savezu Francuske razmatraju opciju pokretanja vlastitog kanala pod nazivom Ligue 1, na kojem će za 25 eura omogućiti navijačima da gledaju utakmice elitnog ranga francuskog nogometa. Dok upravljačko tijelo lige pokušava riješiti ovaj hitni problem i pronaći kupca za TV prava za narednih pet sezona, klubovi izražavaju nezadovoljstvo i žale se zbog novonastale situacije.

A dobro poznati Monaco bi trebao dobiti nove vlasnike. Monaco je četvrti najuspješniji klub francuskog prvenstva s osam osvojenih titula, a čini se da za njih dolaze bolji dani i da bi mogli postati istinski konkurenti PSG-u. Monegaški klub je već neko vrijeme na prodaju, a cijenjeni francuski list L’Equipe donosi informaciju da će novi vlasnik kluba postati Saudijska Arabija odnosno njihov investicijski fond.

Objavljeno je da je već dogovoreno da će Luis Campos biti na čelu cijelog projekta, što je sve šokiralo, posebno rukovodstvo PSG-a jer je Campos jedan od ključnih ljudi u upravi ovog kluba. Campos je trenutno u PSG-u odgovoran za strategiju kluba, a ranije je obnašao i funkciju sportskog direktora, pa bi njegov odlazak zasigurno bio težak udarac. Iskusni 59-godišnji Portugalac trebao bi u Monacu biti imenovan za predsjednika kluba i dobiti će slobodne ruke da Monaco dovede do francuskog i europskog vrha.

Komentari

komentara

« Povratak