JE LI TO POTVRDA? Zagreb još godinama neće moći ugostiti reprezentaciju…

FOTO:

Potres je oštetio stadion Maksimir, problem je loše stanje istočne tribine koja je do daljnjeg zatvorena, ali ni ostatak stadiona nije u sjajnom stanju. To je razlog zbog kojeg hrvatska reprezentacija neko duže vrijeme neće istrčati u Zagrebu.

UEFA je potvrdila kako od jeseni počinje Liga nacija, a Hrvatska bi prve domaće utakmice trebala igrati u listopadu. Čelnici Hrvatskog nogometnog saveza sada moraju odrediti domaćine tih utakmica, a gotovo je sigurno kako Maksimir neće moći biti domaćin zbog oštećenja Istočne tribine.

‘Utakmice se mogu igrati samo na stadionima koji imaju određenu kategoriju. S obzirom na trenutačnu situaciju, teško da bi mogli igrati na Maksimiru. Ja se duboko nadam da će se napokon uložiti i urediti Maksimir. I Dinamo i hrvatska reprezentacija svakako zaslužuju kvalitetniji stadion’, kazao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić za NovaTV.

>>>>POJAČANJE NA MAKSIMIRU: VELIKI POVRATNIK U HNL POTPISUJE ZA ZAGREBAČKI DINAMO!?

Hrvatska bi prve domaće utakmice trebala igrati 9. i 12. listopada, prvo protiv Švedske, a potom i protiv aktualnih Svjetskih prvaka Francuza. Pa gdje će se igrati repriza finala SP-a 2018. godine? Ako Maksimir do tada ne bude u funkciji, je li Poljud najveći favorit za te dvije vezane utakmice?

‘Znamo da je Split bio domaćin utakmice s Mađarskom. Bila je odlična atmosfera, bez ijednog incidenta. Poljud je veliki favorit da bude domaćin utakmice s Francuskom’, otkrio je Kustić i zaključio: ‘Razgovarat ćemo s izbornikom Dalićem. Na koncu će Izvršni odbor na čelu s predsjednikom Šukerom donijeti odluku.’

Tako u konkurenciji za domaćine utakmica hrvatske reprezentacije, dok se Maksimir ne sanira, ostaju Poljud, Rijeka i Osijek. Zagreb, čini se, jako dugo neće vidjeti naše ‘vatrene’ uživo na djelu. Posljednja utakmica na Maksimiru odigrana je 21. ožujka 2019. godine u kvalifikacijama za Euro 2021. protiv Azerbajdžana (pobjeda 2:1). Sanacija, ovisno o težini oštećenja, mogla bi potrajati pa je malo vjerojatno da će ove 2020. godine naši reprezentativci istrčati na Maksimiru… Možda tek u 2021. godini odigraju neku prijateljsku u sklopu priprema za Euro, no prije toga treba ‘pokrpati’ Maksimir.

MODRI BLIZU RUŠENJA REKORDA: EVO KOLIKO DINAMO MORA PLATITI ZA ČOLAKA!

ZASLUŽENO: Ante Budimir radi transfer karijere!

tportal.hr

Komentari

komentara

« Povratak