JE LI U PRAVU? Krunoslav Jurčić kritizirao Hajduk!

FOTO:

Bivši trener zagrebačkog Dinama, Krunoslav Jurčić, odradio je razgovor za HRT u kojem je prokomentirao polusezonu HNL-a.

“Kroz medije se provlači priča da je to derbi, da je on uvijek neizvjestan, tvrd, da tu nema ljepote, da su najbitniji bodovi. Možemo se složiti s tim, no bez obzira na to što ulazimo u stručnu analizu, mi smo i gledatelji, želimo vidjeti lijep i uzbudljiv nogomet. Na kraju krajeva, samo kroz izvedbu i ljepotu nogometa može doći do napretka igrača. Moram priznati da nisam vidio puno lijepih trenutaka u ovom derbiju.

Treneri su rekli da su zadovoljni bodom, Hajduk i Dinamo imaju svoje probleme, različite probleme. Hajduk, ono što je zabrinjavajuće, jer ipak je jesenski prvak, završio je derbi bez ijednog šuta u okvir gola Dinama.

To je pomalo zabrinjavajuće. Olakotna je okolnost što su oba trenera došla tijekom sezone, to je vrlo nezahvalno, treba im dati određeno vrijeme da implementiraju neke svoje ideje, pa ćemo vidjeti i moći ćemo ih relevantnije ocijeniti na proljeće.”

Jurčić je istaknuo što je Hajdukov problem: “Reći ću koji može biti Hajdukov problem u budućnosti. Oni se stalno vade na to da igraju na rezultat, i taj prvi dio mora biti pragmatičan. Kad dođe trener, bitan je rezultat, da si kupi vrijeme, da može implementirati svoju ideju.

Međutim, Hajduk ne pokazuje volju i želju da pokaže nešto konstruktivno u smislu ofenzivnog dijela igre. Oni su posložili obranu, cijela ekipa ustvari igra obranu. Npr. njihov po meni najbolji igrač u derbiju u smislu okomite tranzicije, Sahiti, bio je žrtvovan da bi pomagao u obrani, gotovo cijelu utakmicu je proveo u svom dijelu terena. Hajduk je time izgubio svoju okomitost, svoju kontru koja je presudila u zadnjoj utakmici u Splitu. Ostali su samo na Livaji, kojemu je jako teško igrati u ovakvom načinu igranja nogometa.”

Potom se dotaknuo Dinamovih problema: “Dinamo je pokazao da ima jači roster nego Hajduk. Druga je stvar što Dinamo nema jasnu viziju kako želi igrati, kako se prezentirati. Puno igrača je izvan forme i to je ono što je zabrinjavajuće. Ako se odrade dobre pripreme, mislim da kvalitativno može ići jako gore, jer to su pojedinci koji su do prije godinu dana igrali Ligu prvaka, na visokom nivou, oni nisu zaboravili igrati nogomet.”

“Nema igrača u domaćim klubovima koji bi bitno podigli Dinamovu izvedbu. Mislim da se treba koncentrirati na svoj roster, tu ima puno rezervi i tu Dinamo može napraviti jedan kvalitativni iskorak.”

O Hajduku je još rekao: “Trener Hajduka Karoglan je sjajno iskoristio priliku. On je pragmatično osvojio puno bodova. Na kraju čovjek vodi Hajduk, ne znam koliko utakmica, 21 utakmicu, 21 utakmicu bez poraza. To je nešto izvanredno, prekrasno. Međutim, Hajduk mora napraviti iskorak u svojoj ofenzivnoj izvedbi nogometne utakmice.

Navijači Hajduka su zadovoljni, zadovoljni su prvim mjestom. Međutim, to prvo mjesto nije uvjerljivo. Ono lako može prijeći u nešto negativno. Kako je ljubav Hajdukovih navijača u pozitivnom smjeru ekstremna, tako zna biti ekstremna i u negativnom smjeru.

Onog trenutka kada se dođe ili ako se dođe u situaciju da nisi više prvi, zadovoljstvo će naglo pasti. Ako trener Karoglan ne pripremi ekipu da može reagirati u tim kriznim trenucima, onda će doći do problema.”

Komentari

komentara

« Povratak