JE LI U PRAVU? Otac poznate mlade zvijezde tvrdi: “Sin mi ne igra za Hrvatsku zbog Zdravka Mamića!”

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Mlada zvijezda hrvatskog nogometa, Ante Ćorić, trebao je biti vođa zagrebačkog Dinama, ali nešto se u međuvremenu ipak promijenilo. Ante je prošlog ljeta napustio Dinamo te postao igrač Rome gdje je uglavnom na klupi za rezerve ili uopće ga nema u sastavu.

Njegov otac, Miljenko, odradio je zanimljiv intervju za index.hr u kojem se požalio na put svog sina. Intervju prenosimo u cijelosti:

“Svašta se događalo u tom klubu, ja više nisam mogao izdržati i prepustio sam Antu agenciji Doyen, a na kraju su se oni spetljali sa Zdravkom Mamićem i postali njegovi ljudi. Radili su u korist Zdravka, a ne u korist mog sina. Oni su u Dinamo doveli i Sammira te neke druge igrače, a Ante na kraju nije igrao. Nije ni morao igrati, nismo to nikada tražili, ali… Ono što su radili, to je psihički za dijete bilo neizdrživo i nenormalno. Znate tko ga je prvi zvao da mu čestita na transferu u Romu? Zdravko Mamić! A znam da nije mogao podnijeti da više nije s njim u Dinamu”, priča Miljenko.

Tvrdi da je Ante trenutno u jako teškoj situaciji, ne razgovara s novinarima jer ni sam ne zna što bi rekao. Ako kaže istinu, kreću napad.

“Ako bi opet otišao u klub u kojem ne bi igrao,  ne znam kako bi to podnio. Ante ne želi razgovarati, stalno ga napadaju. Novinari ga pitaju zašto ne igra za mladu reprezentaciju. Što da vam moj sin na to odgovori?”

Kako Halilović može biti kapetan, a ne igra? 

A ne igra, tvrdi Miljenko, zbog Zdravka Mamića.  Je li moguće da Zdravko Mamić još uvijek stoji na Ćorićevom putu do reprezentacije?

“Apsolutno! Garantiram vam to glavom i bradom, znam da bi ga Gračan zvao. Ako bi bilo koga zvao, zvao bi Antu. Dajem vam glavu da je to tako. Gračan od mene okreće glavu, vidjeli smo se u Medulinu, iako je korektan čovjek. Znate kako oni to rade? Najprije ga nazovu, kažu mu da je pozvan u reprezentaciju, a onda nakon 15-ak minuta dobije poziv i bude mu objašnjeno da će biti samo rezerva, da će ga pozvati tek ako se netko ozlijedi. Gube protiv Grčke 1:0, imaju igrača manje, a Ante ne dobije ni minutu na terenu. Ante je izborniku rekao da sve zna i pitao ga zašto onda uopće prima pozive, jesu li to neki testovi? Nije mu jasno, a nakon svega nije ni čudno da se boji. No, itekako je svjestan svoje situacije, i sam mi kaže, ne igram u klubu i nemam se pravo žaliti. Ali ne igra ni Alen Halilović, pa je kapetan mlade reprezentacije. No, ne bih htio o drugima, jer svatko ima svoju priču”

Sa Zdravkom Mamićem je riješio sve dugove, objašnjava nam.

“Nema repova. Da želim, mogao bih sa Zdravkom kopati i raditi u klubu, mogao bi uzimati novac, ali hvala Bogu, to mi ne treba. Podijelili smo se oko svega što smo imali. Sve je riješeno. Pozdravimo se kad se vidimo i to je to. Kad me netko pita o Zdravku, reći ću da mu želim sve najbolje. Posebno ću zahvaliti Zoranu Mamiću koji je Anti dao šansu u Dinamu, mladom igraču od 17 godina. Ali sve dalje što se događalo, nema veze s nogometom”

Što je onda u pitanju, upitali smo tatu Ćorić.

Mamić je rekao da bi dao krv za Antu, a kasnije bi govorio jebat’ ću vam m…. Ali, ne želim mu zlo 

“Nitko nikada nije napisao razlog. Zvali su me novinari, ali nitko nije htio napisati istinu. Mamić je čovjek koji na televiziji javno kaže da bi za našu obitelj dao krv, da će kleknuti pred Antu Ćorića, a kad izađe s televizije govori, j…. ću mater i njemu i starom. Tako on razgovara. Što da vam kažem. Jedini razlog što moj Ante danas ne igra za Hrvatsku je Zdravko Mamić. A je mu ne želim zlo, ni njemu ni njegovoj obitelji”, zaključuje Miljenko.

Podsjetimo, o slučaju, odnosno vlasničkoj strukturi Ante Ćorića pisalo se i dokumentaciji Football Leaksa. 

Igrače poput njega “treća strana” samo parkira u nekom klubu, koji služi kao izlog za daljnji plasman u bogatiji klub, a okončanjem posla, klubu iz kojeg se igrač prodao ostaju mrvice od odštete, dok najveći dio novca dobiva njegov stvarni vlasnik – investicijski fond, odnosno mecena ili grupa njih. Zove ih se “treća strana”, s obzirom da su prije njene pojave u nogometnom biznisu, odnosno uzleta menadžera, koji su od zastupnika igrača postali njihovi vlasnici, u poslovima postojale samo dvije, klub i nogometaš.

Čiji je igrač bio Ante Ćorić? 

Prema dokumentima Football Leaksa, Doyen Sports od Dinama je otkupio 70 posto prava na Antu Ćorića za 2.8 milijuna eura uz jamstvo da će Dinamo od Ćorićevog transfera zaraditi još dva milijuna. Potom je, prema istom izvoru, Doyen Dinamu posudio 4.5 milijuna eura, opet uz jamstva da će dobiti nova dva dodatna milijuna. Doyen je dakle, prema navodim Football Leaksa, Dinamu uplatio oko 7.5 milijuna eura, a da mu Dinamo treba vratiti 6.5 milijuna. Doyen je po tome kupio 70 posto prava na Ćorića za samo milijun eura, što je premalo za takvog talenta. 

Kasnije se Ćorić našao na naslovnicama i povodom optužnice USKOK-a koji smatra da je Ćorić jedan od nogometaša na kojima je Mamić pokušao izvući novac iz Dinama.

Izvršni predsjednik Dinama, navodno je, off-shore tvrtkama, od kojih je jedna (DigiSport) u vlasništvu njegovog sina Marija, prepustio cijeli iznos od budućeg Ćorićevog transfera. Vjeruje se da je šest mjeseci nakon potpisa prvog ugovora s Dinamom, obitelj Ćorić u ime Ante Ćorića potpisala dokument kojim traži da DigiSport iz Dubaija postane njegov jedini menadžer, a da će on u zamjenu za to DigiSportu prepustiti sve zarade od transfera u idućih sedam godina.

Obitelj Ćorić dobila je od navedene agencije prema tom ugovoru 30 tisuća eura, kako su pisali mediji, a u sljedećih sedam godina, prema ugovoru, Ćorić od transfera ne bi dobio niti kunu. Međutim, bez zarade od prodaje talentiranog veznjaka ostao bi i Dinamo. 

Mamići su, prema dostupnim saznanjima, jedan drugome isplaćivati novac koji je trebao pripasti Dinamu. Mamić je 50 posto Dinamove zarade od budućeg transfera prepustio samom igraču, odnosno Digisportu, njegovom zastupniku, a osnovano se sumnja se da je Mamić svom sinu novim ugovorom prepustio preostalih 50 posto od transfera, za usluge praćenja tržišta.

NE VRAĆA SE U ATLETICO: VRSALJKO NAPUŠTA INTER I KARIJERU NASTAVLJA U DRUGOM TALIJANSKOM VELIKANU?!

MARKO ROG NA PREKRETNICI KARIJERE: Za Hrvata je zainteresiran londonski velikan?!

 

 

Komentari

komentara

« Povratak