JE LI VRIJEME MOŽDA ZA PROMJENE? Evo što je izbornik Dalić rekao nakon remija protiv Albanije!

FOTO:

Hrvatska i Albanija remizirali su 2:2 u drugom kolu Europskog prvenstva. Nakon jako lošeg prvog poluvremena u kojem je Albanija golom Qazima Lacija vodila 1:0, Andrej Kramarić i Luka Sučić su donijeli preokret u nastavku. U nadoknadi je Klaus Gjasula zabio za bod Albanije.

“Nije lako, jako teška utakmica, različiti poluvremena. U drugom smo dali sve od sebe da povedemo, pa primili gol u nadoknadi. Još je sve u našim rukama. Drugo poluvrijeme ohrabruje, u prvom smo bili loši, ništa nismo uspjeli. Pobjeda nad Italijom vodi nas dalje.

Htjeli smo više probijati po bokovima s Perišićem i Juranovićem. U prvom poluvremenu smo slabo okretali stranu, s Gvardiolom smo htjeli balans lijeve noge na lijevom stoperu, a s Petkovićem da u špici prihvati loptu. Nismo uspjeli u tome. U prvom smo bili tromi i spori, nismo ih uspjeli probiti, bili su iza lopte. U drugom smo dijelu stavili brže i življe igrače i to je bilo bolje.

Naravno da se mogao spriječiti drugi gol u završnici. Držali smo ih visoko, nisu mogli proći centar, držali smo visok presing. No, u zadnjih pet se sve okrenulo. Povukli smo se, dali smo im situacije za polukontre. Imali smo dosta problema u stoperskom dijelu, stalno smo se bespotrebno hrvali i tukli s njima. Tu ima dosta problema.

Hvala navijačima, nosili su nas i držali kad smo gubili i vodili. Moramo napraviit sve da ih ne razočaramo. Teško je primiti gol u zadnjoj minuti, ali kada vidiš prvo poluvrijeme. Imamo par dana do Italije, podići ćemo se i biti bolji. Nije lako, ali uz ovakvu podršku…

Ne mogu reći ništa o pristupu, protivnik ti da gol… Nije išlo, prespori smo i pretromi bili. Drugo poluvrijeme je bilo drugačije, pokidali smo se da se vratimo ionda smo primili gol. Drugo poluvrijeme je pokazatelj kako trebamo. Bespotrebno smo se povlačili na kraju”, rekao je izbornik Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak