JE LI ZASLUŽIO DALIĆEV POZIV? Ovaj hrvatski napadač zabio šestu utakmicu zaredom!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija ima velikih problema u napadu, a isto tako s realizacijom. Zlatko Dalić, naš izbornik, sigurno je svjestan toga pa bi tako mogao baciti pogled na Antonija-Mirka Čolaka koji doslovce razvaljuje u dresu švedskog Malmoa.

Čolaka najbolje poznajemo kada je redovito zabijao u dresu Rijeke, a odlične partije donijele su mu transfer u grčki PAOK za tri milijuna eura. No, tamo ipak nije bilo idealno pa se početkom ove godine odlučio na posudbu u Malmo. I nije pogriješio.

Čolak je u švedskom prvenstvu u 11 utakmica postigao čak sedam golova te jednu asistenciju. 27-godišnji napadač rastura i u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Malmo je uz malo muke prošao dalje protiv Rige, a Čolak je zabio u svakoj utakmici po jedan gol. I danas je nastavio sjajnu formu zabivši finskom HJK Helsinkiju u slavlju 2:1.

Ono što fascinira je podatak da je sada došao do šeste utakmice u nizu gdje zabija gol. S razlogom se postavlja pitanje je li ovaj napadač zaslužio povratak u seniorsku vrstu Vatrenih.

No, Dalić je glavni i dobro poznaje Čolakove kvalitete. Upravo je pod njim i debitirao za Hrvatsku u prijateljskom susretu protiv Turske ali tada je dobio svega 24 minute. Na čak šest utakmica bio je na klupi za rezerve pa mu je okršaj protiv Turske ostao jedini nastup za Hrvatsku.

Komentari

komentara

« Povratak