Jedan od najboljih sudaca napušta Premiershipu i odlazi u Saudijsku Arabiju!

FOTO: Getty

Proslavljeni engleski sudac Mark Clattenburg napušta  Premier ligu te se pridružuje Nogometnom savezu Saudijske Arabije, objavilo je englesko udruženje nogometnih sudaca (“The Professional Game Match Officials Limited“ – PGMOL).

Nova avantura

Clattenburg je bio predmet špekulacija u posljednjih nekoliko mjeseci nakon što je priznao da bi kao i igračke zvijezde mogao napustiti Englesku te da je dobio primamljivu ponudu iz kineske Super lige. Umjesto toga, 41-godišnjeg suca je pridobila, također vrlo bogata, Saudijska Arabija. Za sada nije potvrđena koju dužnost će tamo obnašati. Pretpostavlja se da bi mogao naslijediti svog bivšeg kolegu Howarda Webba koji je nakon umirovljenja u Premiershipu, 2014. godine, postao čelna osoba udruženja sudaca u Saudijskoj Arabiji. Howard Webb je naime nedavno podnio ostavku u Saudijskoj Arabiji i prihvatio posao u MLS ligi.

“Udruženje engleskih nogometnih sudaca (PGMOL) želi Marku Clattenburg  svako dobro i uspješan prelazak u Nogometni savez Saudijske Arabije.”, stoji u službenom priopćenju PGMOL-a.

Jedan od najboljih

„Od svog pridruživanja PGMO-u 2004. godini, Mark je postao jedan od naših najvažnijih članova, a isticao se suđenjem na najvišoj razini te je postavio visoke standarde za one koji dolaze nakon njega. Njegovi su uspjesi brojni, a prošla je godina bila vrhunac njegovog rada – dosljedno je završio sezonu u Premier Ligi te sudio finala triju velikih natjecanja: finale FA kupa, UEFA Lige prvaka i Eura 2016.“, istaknuli su iz engleskog udruženja nogometnih sudaca.

„Mark je talentirani sudac i bio je bitan dio engleskog nogometa. Nadamo se da će ostati inspiracija onima koji žele biti suci na nogometnim terenima. Razumijemo da je ovo za Marka velika prilika, ali ujedno i dokaz koliko su engleski nogometni dužnosnici cijenjeni diljem svijeta.“, stoji u zaključku.

Impresivna sudačka karijera

Podsjetimo, Mark Clattenburg je profesionalni sudac postao 2004., sa samo 28 godina, a već 2006. je postao dijelom FIFA- ingo udruženja profesionalnih nogometnih sudaca. Godine 2008. sudio je prvu utakmicu Lige prvaka, između Fenerbahçe i MTK Budapest. U godinama nakon toga povećavao se njegov ugled u Engleskoj, ali i u svijetu. Finale nogometa na Olimpijskim igrama 2012., UEFA Super kup 2014. te već spomenuta finala iz 2016. – FA kup, UEFA Liga prvaka, te Euro samo su neka od prestižnih natjecanja na kojima je imao istaknutu ulogu.

Nama je ostao u sjećanju kao sudac koji je dijelio pravdu na Euru 2016., na utakmici između Hrvatske i Češke u Saint-Étiennu te koji je istu prekinuo na nekoliko minuta zbog huliganskih ispada pojedinaca među hrvatskim navijačima.

Prije mjesec i pol dana smo pisali o tome, a o tome možete čitati OVDJE.

https://nogometne-vijesti.hr/liga-prvaka/foto-to-majstor-radi-twitter-profilu-bayerna-pogledajte-se-narugao-arsenalu/

Komentari

komentara

« Povratak