JEDAN OD NAJBOLJIH STRANACA U POVIJESTI DINAMA: “Da, želim se vratiti u Dinamo!”

FOTO:

Zagreb mu je zauvijek ostao u srcu, iako je otišao pomalo iznenada, onog poslijepodneva prije poraza (1:7) od Lyona u Maksimiru. Zaputio se prema meksičkom Atlasu, u Meksiku je Leandro Cufre započeo i svoju novu karijeru. Prvo sportski direktor, pa pomoćni trener, zatim i trener, donedavno je sjedio upravo na klupi Atlasa iz Guadalajare.

Bivši igrač Gimnasije La Plata, Rome, Siene, Monaca, Herthe, Dinama, Atlasa i Leones Negros UdeGa, odradio je veliki intervju za Sportske novosti.

“Pratim svakodnevno sve što se događa u Europi, a pogotovo u Hrvatskoj i Zagrebu. Posebni me osjećaju vežu za Zagreb, u Dinamu sam proveo prekrasno razdoblje, imam puno prijatelja iz tog doba, s mnogima sam u kontaktu i naravno da je prvo što sam napravio toga dana bilo pitanje jesu li svi dobro”, govori Cufre koji potom otkriva gdje se trenutno nalazi:

“U Meksiku sam i dalje, s obitelji, nakon iskustva s Atlasom, odmaram se i spremam se za nove izazove. Za ono što će doći nakon ove krize. Mislim da smo u Atlasu napravili neke sjajne stvari, veliki posao. Zajedno sa svojim timom i igračima i vodstvom kluba, napravili smo i igrače za reprezentacije, afirmirali dosta mladih igrača u tom zajedničkom radu.”, ponosno otkriva danas 41-godišnji strateg.

Leandro je danas bez posla, a novinaru SN-a otkrio je kako to izgleda u tamošnjem svijetu zbog pandemije koja je zahvatila cijeli nogomet:

“Slično je kao i svuda, kao i u Hrvatskoj. Moja obitelj i ja smo kod kuće, znamo točno o kakvoj se bolesti radi, čuvamo se i vjerujemo da ćemo svi zajedno pobijediti tu epidemiju. U Meksiku su klubovi smanjili ugovore na 50 posto do kraja godine. Baš moj Atlas i Santos Laguna, klub u kojemu sam ranije radio, to su napravili među prvima, a sad i svi ostali slijede taj primjer.”, rekao je veliki nogometni velikan koji je potom oduševio naviječ Dinama:

“Reći ću vam samo da pratim sve što se događa u Dinamu, Dinamo je zauvijek u mom srcu, normalno da pratim sve vijesti. Svima je želja raditi u Europi. Sad ću vam nešto otkriti – meni je san vratiti se u Zagreb i u Dinamu biti trener! Mogu slobodno reći da je to jedan od mojih glavnih ciljeva.”

Što kažete, možete li zamisliti Cufrea kao novog trenera Dinama? Danas je zaista sve moguće…

 

Komentari

komentara

« Povratak