JEDAN OD NAJPOZNATIJIH SUDACA IKAD: “Ako je bio penal za Villarreal, bio je i za Dinamo!”

FOTO:

Poznati hrvatski sudački ekspert Mateo Beusan za index.hr se osvrnuo na sumnjive situacije sa utakmice Dinamo – Villarreal.

“Nakon utakmice Dinama i Villarreala (0:1) najviše se govori o dvije situacije: kaznenom udarcu koji je dosuđen zbog igranja rukom Dinamovog Theophilea te situaciji kada je korner izveo Lovro Majer, a lopta nakon udarca glavom Atiemwena u ruku pogodila protivničkog igrača u kaznenom prostoru.

Ako je prva situacija bila za kazneni udarac, onda je takva procjena trebala biti i u drugoj situaciji. Osobno smatram da nijedna od njih nije bila predmet kaznenog udarca. Situacija s Theophileom nije bila kazneni udarac jer je blizina igrača bila tolika da je nemoguće pomicanje ruke u bilo kojem smjeru. Ako se pridržavamo pravila da ruka nije išla prema lopti, a da ju igrač nije mogao povući, to nije penal.

Kod situacije u drugom poluvremenu, nakon kornera koji je izveo Majer, igrač Dinama pucao je u ruku igraču Villarreala i potpuno je nebitno što je ta lopta išla prema golu. Nisam siguran da je ruka igrača Villarreala bila udaljenija od tijela od ruke Theophilea. Svrstao bih te situacije u istu kategoriju. Ono što je ključno – ako tijekom utakmice za jednake situacije imate drugačiji kriterij, to znači da sudac nije dobro odradio posao. Ja ne bih sudio nijedan kazneni udarac na toj utakmici, a ako sam svirao prvi, onda bih svirao i drugi.”

Cijeli komentar možete pročitatj OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak