JESMO LI PROPUSTILI NAJVEĆU PRILIKU U POVIJESTI? Pogledajte kako izgleda ždrijeb nokaut faze Eura gdje je Italija!

FOTO:

Jučer smo vidjeli utakmice trećeg kola u skupinama C i D Europskog prvenstva u Njemačkoj. Zanimljivo, iz obje skupine dalje idu po tri reprezentacije:

Engleska, Danska i Slovenija iz skupine C te Austrija, Francuska i Nizozemska iz skupine D. Nažalost, naša Hrvatska nije prošla u osminu finala i tako je prekinut niz prolaska skupine koji je trajao od Europskog prvenstva 2016. godine. Vatreni su osim Eura 2016 skupinu prolazili na SP  2018, Euru 2020 i SP 2022. Inače, ovo je drugi put da na Euru ne idemo dalje.

A i čini se kako je propuštena nevjerojatna prilika. Naime, Italija je kao drugoplasirana u skupini B otišla u donji dio ždrijeba dok se Španjolska kao prvoplasirana nalazi u pravom paklu s obzirom da u gornjem dijelu ždrijeba imamo Španjolsku, Njemačku, Portugal i Francusku!

Talijani znaju kako će u osmini finala igrati protiv Švicarske, a tamo su još Engleska i Austrija. Danas će se kompletirati ostatak ždrijeba osmine finala Eura.

Da je Hrvatska sačuvala vodstvo protiv Italije još par sekundi, prošla bi u nokaut fazu i to tako da bi sve do potencijalnog finala izbjegla sve spomenute favorite. Zato što bi bila u drugom, desnom dijelu ždrijeba koji je daleko lakši od lijevog, tvrde naši mediji.

Naravno, Švicarska, protiv koje bi Hrvatska igrala u osmini finala te pobjednik meča Engleske i Nizozemske u eventualnom četvrtfinalu, nisu laki suparnici. Ali, svakako su lakši od onih na drugoj strani ždrijeba nokaut faze.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak