JESTE LI IZNENAĐENI? Evo tko je postao najskuplji hrvatski napadač!

FOTO:

Ugledni njemački portal Transfermarkt koji se bavi cijenama nogometaša danas je ažurirao neke lige, a to se odnosi na austrijsku ligu.

Kako prenose vodeći domaći mediji od danas imamo novog najskupljeg napadača, a to je postao mladi Roko Šimić koji igra u austrijskom Red Bull Salzburgu. Naime, devetka U21 reprezentacije od danas je ‘težak’ 10 milijuna eura, što u prijevodu znači da se njegova tržišna vrijednost poduplala.

Kad je u ljeto 2021. prešao u Red Bull Salzburg (odnosno Liefering) za četiri milijuna eura, TM ga je cijenio na dva milijuna eura. Dvije i pol godine kasnije, Roko Šimić vrijedi čak 10 milijuna eura. Šimić je tako od danas, prema TM-u, najvrjedniji hrvatski napadač. Andrej Kramarić danas je ‘težak’ osam milijuna eura, a istu tržišnu vrijednosti imaju Marko Livaja i Petar Musa.

Prvog napadača Vatrenih, Brunu Petkovića, TM cijeni na pet milijuna eura, a istu tržišnu vrijednost imaju Matija Frigan te Ante Budimir. Dion Drena Beljo je pak procijenjen na 6.5 milijuna eura.

Šimićev klupski kolega, Luka Sučić, doživio je blagi pad tržišne vrijednosti pa tako umjesto prijašnjih 20 milijuna eura pored njegovog imena stoji 18 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak