JESTE LI ZNALI OVO? Evo tko je promašio najviše penala u HNL-u!

FOTO:

Jučer smo u Gradskom vrtu vidjeli vrlo vatreni derbi između Osijeka i Hajduka, ali rezultat je na kraju ipak bio 0:0.

Utakmicu je obilježio ne baš raspoloženi glavni sudac Fran Jović koji je imao dvije velike pogreške, ali ga je ipak spasio VAR. Najbliže pobjedi svakako je bio Osijek koji je u 33. minuti nakon pregledavanja video analize dobio udarac s bijele točke.

Loptu je uzeo Mijo Caktaš koji je promašio cijeli gol. Većina Osijekovih navijača na društvenim mrežama slaže se da Caktaš nije trebao pucati penal, a brojke to podupiru. Promašenim penalom protiv Osijeka, Caktaš je učvrstio vodeće mjesto na listi igrača s najviše promašenih penala u povijesti HNL-a. Bio mu je to čak deveti jedanaesterac koji nije realizirao. Idući na toj listi je Stipe Bačelić-Grgić sa šest promašaja.

Caktaš je u HNL karijeri pucao 34 penala, što znači da ih je 25 zabio, čime je treći na listi. To mu daje 73.5% točnosti s bijele točke, što je blago ispodprosječno, ali ono što je jako loše kod Caktaša je trend u zadnje dvije sezone koje igrao u HNL-u.

Naime, u prošloj sezoni Caktaš je u dresu Hajduka promašio čak tri penala od sedam koliko ih je pucao. Uz sinoćnji promašaj, to znači da je malo manje od polovice penala promašio u zadnje dvije sezone u kojima ima prosjek od 50% (4/8).

Opravdano se postavlja pitanje zašto penal nije izveo, primjerice Kristijan Lovrić, koji je zabio 11/13 penala u HNL-u, Ramon Mierez ili čak Laszlo Kleinheisler koji ima odličan udarac. Dva promašena penala u derbijima protiv Hajduka su jedini razlog zašto Osijek nije i danas prvi na tablici.

Komentari

komentara

« Povratak