JESTE LI ZNALI ZA OVO? Evo zašto neki strahuju zbog okršaja sa Škotskom!

FOTO: Ivica Drusany

Hrvatska nogometna reprezentacija sinoć je saznala posljednjeg protivnika u skupini D na europskom prvenstvu i to će biti Škotska koja će tako po prvi put zaigrati na Euru nakon davne 1996. godine. Još zanimljiviji podatak leži u tome da su posljednji put na velikom natjecanju bili 1998. godine kada su zaigrali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

A kako se Hrvatska nosila sa Škotima u prošlosti? Odgovor će vas svakako razočarati jer je u pitanju jako loša tradicija. Naime, Hrvatska nikad nije slavila protiv Škotske! Igrali smo pet puta i čak dva puta Škotska je slavila, a tri puta odigran je remi.

Škoti su nam velike probleme napravili već u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji. U Zagrebu je bilo 1:1, a u Škotskoj je odigran remi bez golova. Potom smo 2008. godine u Glasgowu odradili prijateljski susret koji je završio 1:1. Nakon toga ždrijeb nas je spojio u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Škoti su prvo slavili u Zagrebu 0:1 pogotkom Roberta Snodgrassa, a zatim su nas s 2:0 srušili u Glasgowu. Je li vrijeme da se ova neugodna tradicija prekine? Podsjetimo, Hrvatska će protiv Škotske igrati u 3. kolu, a prije toga snage će odmjeriti protiv Engleske i Češke.

Komentari

komentara

« Povratak