Jesteli znali da Kinezi žele dovesti suca Clattenburga? Evo što on kaže na taj “transfer”…

FOTO:

Mnogi europski velikani ovih dana drhte zbog nevjerojatnih ponuda koje stižu iz Kine. Ruše se čudesni rekordi, igrači u najboljim godinama umjesto da igraju u europskim gigantima, oni se odlučuju na avanture u daleku Aziju… i sve to zbog novca. Čisto sumnjamo da idu tamo zbog drugog razloga. A kako im možemo i zamjeriti jer malo tko bi ostao normalan pored takvih ponuda…

Engleskim medijima proširila se jedna zanimljiva vijest. Kinezi rade na transferu koji ne uključuje igrače ili trenere već žele kupiti suca! Radi se o jednom od najboljih sudaca na svijetu, Marku Clattenburgu. 

Mark Clattenburg (41), sudac koji je dijelio pravdu u finalu FA kupa, Lige prvaka i Europskog prvenstva, mogao bi biti idući veliki transfer iz europskog u kineski nogomet. I to sve u ovoj godini. Nama je najviše poznat kao čovjek koji je prekinuo utakmicu Hrvatske i Češke na Euru.

Englez je prije nekoliko dana dobio nagradu za najboljeg svjetskog suca na prestižnim Globe Soccer Awardsima u Dubaiju, a predstavnici kineske Superlige poslali su nekoliko svojih suradnika kako razgovarali s Clattenburgom.

“Još nije stigla službena ponuda, ali vjerujte mi da bih dobro razmislio o njoj. Još uvijek uživam radeći za Premiership i UEFU”, rekao je o interesu engleski sudac Clattenburg, pa nastavio:

“Kina puno ulaže u nogomet, pa pogledajte samo pojačanja koja dovode. Novac nije razlog zbog kojeg bi došao u Kinu. Pokreće me nešto drugo, a to je da mogu pomoći drugima”, završio je poznati sudac.

 

https://www.youtube.com/watch?v=b6bigC3safE

Komentari

komentara

« Povratak