JESU LI NAS PREVARILI? Padaju teške optužbe na račun Španjolske kako su pustili Japanu…

FOTO:

Nogometaši Japana svladali su Španjolsku 2-1 (0-1) u susretu trećeg kola skupine E svjetskog prvenstva čime su se te dvije reprezentacije plasirale u osminu finala.

Japan je osvojio prvo mjesto u skupini te će u osmini finala igrati protiv Hrvatske. Ta se utakmica igra u ponedjeljak (16 sati). Španjolska je, pak, na kraju druga i u osmini finala suparnik joj je Maroko. Španjolska je osvojila četiri boda kao i Njemačka, no Španjolci su prošli dalje zbog bolje razlike pogodaka.

Gotovo svi su očekivali kako će Španjolska osvojiti prvo mjesto, ali to se nije dogodilo jer su ih Japanci iznenadili u drugom poluvremenu. Sada padaju teške optužbe na račun Španjolaca kako su pustili Japancima da bi izbjegli Hrvatsku, a potom i vjerojatno Brazil. Ovako sada idu na Maroko.

“Elitni sport vam ne dopušta nagađanje. Da biste osvojili Svjetsko prvenstvo, morate pobijediti svakoga s kime se suočite. To je ono što ćemo pokušati učiniti”, rekao je Luis Enrique uoči dvoboja protiv Japana poslavši poruku kako nema kalkuliranja. Po završetku utakmice na Khalifa International stadionu, koju su Španjolci, na koncu, izgubili od japanske reprezentacije, te posljedično zauzeli drugo mjesto E skupine, i za suparnika u osmini finala dobili Maroko, dio medija i nogometne publike sumnja u Enriqueovu iskrenost.

Bild se tako pita “je l‘ nas Španjolska prevarila?”, dok je WAZ u svom tekstu znakovito primijetio kako je Enrique u utakmicu s Japanom ušao bez pet prvotimaca; Jordija Albe, Marca Asensija, Ferrana Torresa, Danija Carvajala i Aymerica Laportea.

Oba navedena medija također su istaknula kako su Španjolska i Japan, neposredno prije međusobnog dvoboja na SP-u, potpisali sporazum o suradnji u mlađim dobnim uzrastima, ženskom nogometu, te obuci sudaca i trenera. Bild je, pritom, spomenuo i upitan tajming za objavu suradnje takvog tipa. Treba spomenuti i kako je talijanska La Gazzetta dello Sport u svom izvještaju utakmice između Elfa i Kostarike na sami početak teksta stavila rečenicu: “Njemačka ide kući, izdana od Španjolske”.

Španjolski mediji, s druge strane, nisu posvećivali preveliku pažnju problematiziranju eventualnih kalkulacija njihove nacionalne selekcije. Marca, ipak, zaključuje kako je Španjolska odabrala put koji nije “ni lagan, ni težak”, dok AS na napise u njemačkim medijima odgovara izjavom Luisa Enriquea, koju je dao nakon utakmice.

Komentari

komentara

« Povratak