JESU LI U PRAVU? L’Equipe bocnuo Hrvatsku nakon novog poraza…

FOTO:

Najugledniji svjetski nogometni dnevnik L’Equipe na naslovnici današnjeg izdanja piše “Nova zabava s prijateljima”, a glavni tekst naslovljen mu je “Opet ista pjesma”. (index.hr)

Aluzije su jasne. I u četvrtom kolu elitne skupine Lige nacija potvrdilo se da je Hrvatska omiljeni protivnik Francuskoj, koja je na Maksimiru pobijedila 2:1. Mjesec dana nakon što je istog protivnika u ovom natjecanju savladala u Parizu s 4:2 te dvije godine i tri mjeseca nakon što je Hrvatsku identičnim rezultatom pobijedila u finalu SP-a.

“Iako ih je Hrvatska u Zagrebu dobro protresla, Les Bleus su nastavili mrcvariti Hrvatsku, svog omiljenog protivnika. Netko će primijetiti da je Hrvatska sada rezultatski prošla duplo bolje nego u dvije prethodne utakmice s Francuskom, ali pokušajte reći Hrvatima da im se nešto promijenilo na bolje protiv Francuske. Jer njima je sve isto kada igraju protiv nje: isti uzorak, način igre i prividna dominacija, koja uvijek neumoljivo i izvjesno završi istim, negativnim posljedicama po njih”, piše glasoviti francuski list i nastavlja trljati sol na ranu hrvatskim navijačima:

“Prvak svijeta pokazao je svom viceprvaku tko je gazda. Bila je to tijesna i prava natjecateljska utakmica, ali iz nje Francuska izlazi kao pobjednik i borac za prvo mjesto, a Hrvatska u zadnja dva kola mora paziti da ne ispadne iz elitne skupine Lige nacija.”

Komentari

komentara

« Povratak