JESU LI UZELI HAJDUKOVCE NA ZUB? Torcida opet izvjesila transparent koji je Hajduku izbio 10 tisuća eura u dva tjedna

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Alan Klakočer, Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, prije četiri dana objavio je odluke o kaznama za utakmice 23. kola.

Opet je najvišu kaznu zbog navijačkih izgreda dobio Hajduk, koji je drugo kolo zaredom kažnjen značajnim novčanim iznosom (5 tisuća eura) zbog jednog transparenta Torcide. Disciplinski sudac HNS-a ga naime smatra rasističkim zbog znakovlja na njemu i zato je ovako obrazložio kaznu:

“HNK Hajduk se kažnjava zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida tijekom trajanja cijele utakmice, na zaštitnoj ogradi istočne tribine istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom ‘MOKOŠICA WHITE BOYS’ dužine oko 2,5 m i širine oko 1,5 m, čime je počinjen prekršaj iz čl. 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 10.200 eura.”

Torcida je na to reagirala angažiranjem odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića i oštrim priopćenjem usmjerenim HNS-u. Na idućoj utakmici Hajduka, jučer kod Varaždina, navijači Bilih na tribini su razvili poruku “Umišljanje rasizma u nedostatku inteligencije, White Boys – dio naše tradicije”. No nisu se zaustavili samo na tome. Na udarnom mjestu njihove tribine i preko glavnog transparenta grupe, razvili su upravo onaj s natpisom “Mokošica White Boys”.

Za analizu utakmice BVB – Hoffenheim kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak