JEZIVE VIJESTI: Rusi otrovali Romana Abramoviča nakon mirovnih pregovora!?

FOTO:

Roman Abramovič, ruski oligarh s engleskom adresom i donedavni vlasnik nogometnog kluba Chelsea i ukrajinski mirovni pregovarači imali su simptome trovanja nakon sastanka u glavnom gradu Kijevu ranije ovog mjeseca, navodi se u tekstu Wall Street Journala

Abramovič i najmanje tri člana ukrajinske delegacije razvili su simptome koji su uključivali “crvene oči, stalno i bolno suzenje”, citira list izvore koji su upoznati s tim. List navodi da pojedinci upoznati sa slučajem smatraju da iza svega stoji Moskva koja je htjela sabotirati pregovore o okončanju rata. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji se sastao s Abramovičem, nije imao simptome trovanja.

U izvješću se navodi da je Abramovič često putovao između Moskve i glavnog grada Ukrajine nastojeći pomoći u pregovorima.

Vijest o navodnom trovanju objavio je i istraživački portal Bellingcat koji navodi da je potvrdio kako su tri člana delegacije na pregovorima održanima u noći s 3. na 4. ožujka pokazivali simptome usporedive s onima nakon izloženosti kemijskom oružju. Jedna od žrtava, navodi Bellingcat, bio je i Roman Abramovič.

The Guardian javlja da je među pregovaračima bio i ukrajinski parlamentarac Rustem Umerov. Nakon što su iz Ukrajine otišli u Poljsku pregovarači su krenuli za Istanbul, gdje su dobili liječničku pomoć. “Bilo je to tijekom njegovog prvog putovanja u Kijev. Roman je izgubio vid na nekoliko sati. U Turskoj su liječeni u klinici, zajedno s Rustemom”, rekao je dobroupućeni izvor za Guardian.

Nakon objavljene informacije u medijima oglasio se glasnogovornik Romana Abramoviča koji je potvrdio sumnje da je ruski oligarh otrovan ranije ovog mjeseca nakon sastanka o mirovnim pregovorima s ukrajinskim pregovaračima. Niije naveo tko je još bio meta napada niti na koga sumnja da ga je pokušao izvesti. Za Abramoviča je rakao da je sada dobro jer se incident dogodio prije nekoliko tjedana, a nastavit će posredovati i pomagati u pregovorima, a sve ne bi li se okončao rat.

WSJ je još prošlog tjedna pisao da je ukrajinski predsjednik zatražio od američkog kolege Joea Bidena da ne sankcionira Romana Abramoviča, jer da bi mogao imati ulogu u mirovnim pregovorima Ukrajine i Rusije.

Milijarder zasad i nije na popisu oligarha pod američkim sankcijama koji se proširivao više puta, zadnji put u četvrtak, prenosi Tportal.hr.

KAKVA BOMBETINA: DINAMO U SVOJE REDOVE DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?

Komentari

komentara

« Povratak