Joachim Low spreman za novi angažman u nogometu!

FOTO:

Nekadašnji izbornik njemačke nogometne reprezentacije Joachim Low izjavio je da se osjeća spreman za novi angažman u nogometu.

Low je 17 godina bio dio stručnog stožera njemačke reprezentacije, prve dvije kao pomoćnik Juergena Klinsmanna, a od 2006. do 2014. kao izbornik. U njegovom mandatu Nijemci su najveći uspjeh postigli 2014. u Brazilu, kad su postali svjetski prvaci pobijedivši u finalu Argentinu predvođenu Leom Messijem, golom Marija Goetzea u produžetku.

Osim toga, Nijemci su na SP-u 2010. u Južnoafričkoj Republici osvojili treće mjesto, poraženi su u finalu Eura 2008. od Španjolske, a 2012. i 2016. su dogurali do polufinala. Low je odstupio nakon Eura 2021., a na njegovo je mjesto došao njegov nekadašnji pomoćnik u reprezentaciji i dotadašnji trener Bayerna Hansi Flick.

“Već sam imao namjeru ponovno prihvatiti posao u nogometu. Previše je zabavno biti u tom sportu. Ponovno sam motiviran kad gledam nogomet, što nije bio slučaj u mjesecima prije toga”, izjavio je Loew u razgovoru za novo izdanje magazina Kicker.

No, Low neće žuriti s preuzimanjem nove dužnosti. “Želim iskusiti promatranje Svjetskog prvenstva kao gledatelj izvana. To je razlog zašto još nisam prihvatio neku ponudu”, otkrio je Loew.

Komentari

komentara

« Povratak