JOŠ JEDAN NESTVARNI PROPUST: Evo koji supertalent je bio ponuđen Hajduku, ali Bijeli su imali drugi plan…

FOTO:

Znate sigurno za barem jednu priču kada bi neki poznati nogometni klub propustio dovesti nekog igrača koji će kasnije postati prava zvijezda. Takve priče često kruže i po Lijepoj našoj, a možda najviše se priča o propustima splitskog Hajduka.

Naime, još uvijek se svako malo sjetimo one priče kako Hajduk nije prepoznao Luku Modrića. “Ne treba stvarati stalno fame o tome. Bio jesam na probi i ljudi su procijenili da tog trenutka nisam taj. Ni prvi ni zadnji. Ne može se odmah znati je li neki klinac može postati igrač ili ne. Zato to ne držim propustima. Bio sam kao dijete hajdukovac ali nije me obeshrabrilo što me nisu uzeli”, rekao je davno osvajač Zlatne lopte 2018. godine.

U tu kategoriju svakako ide i Šime Vrsaljko koji je također karijeru napravio upravo kroz Dinamo. Također još trojica, koji su umakli Hajduku: Josip Šutalo, Kristijan Jakić, pa i Nediljko Labrović, a tu se mogu pribrojiti još i Duje Ćaleta-Car, i Martin Erlić, pišu Sportske novosti.

Davno su prošla vremena kada je Hajduk u svojem prirodnom staništu od Dubrovnika do Zadra i u dubini kopna Imotskome, mladim igračima dalmatinskih klubova bio svojevrsna logična destinacija. Propusti se događaju, neki se tijekom godina ispravljaju, kao u slučajevima Marka Livaje, Josipa Eleza, Dina Mikanovića i Josipa Vukovića, koji su se zaobilaznim putem – via inozemni klubovi – vratili u matični klub.

A Hajduk je, prema svemu sudeći, mogao imati Josipa Šutala! Boro Jovanović, koji je s Hrvojem Vejićem vodio školu nogometa u Metkoviću, svojedobno je tvrdio: “Imamo dva Šutala, oni su prema potencijalu igrači za Hajduk, pogotovo Josip, koji će biti novi Beckenbauer”.

Ajde, kada se tako najavi, logično je posumnjati u prosudbu. Sada Jovanović kaže: “Vejiću i meni zahvalio se Srđan Andrić, tadašnji voditelj Hajdukove akademije, objasnio je kako imaju oni igrača tog godišta, ali da dolazi jedan koji će sve nadmašiti. I to Mario Vušković, godinu mlađi od Josipa Šutala.”.

Mario Vušković prvo je otišao na posudbu u Hamburger SV koja je Nijemce koštala 1,2 milijuna eura, a zatim su za dodatnih tri milijuna eura otkupili njegov ugovor od Hajduka. A sad pazite ovo, Josip Šutalo prema ‘Transfermarktu’ vrijedi čak osam milijuna eura i sigurno da neće napustiti Maksimir ispod te cijene…

Komentari

komentara

« Povratak