JOŠ JEDAN NEVJEROJATAN RASPLET: Golčina u 98. minuti nije samo izbacila Hrvatsku. Spasila je Italiju!

FOTO:

Šokantni raspleti na Euru nastavili su se i zadnjeg dana natjecanja po skupinama, koje je zaključeno utakmicama trećeg kola skupine F.

Portugal je sa šest bodova prvi, Turska je sa šest druga, Gruzija s četiri treća, a Česi su s jednim bodom zadnji. Prve tri ekipe iz ove skupine idu u osminu finala, a posebno treba izdvojiti senzacionalan i povijesni plasman Gruzije u nokaut-fazu na svom prvom velikom natjecanju.

U zadnjem kolu Gruzija je s 2:0 pobijedila Portugal (Kvaratskhelia 2. i Mikautadze 57. minuta), a Turska Češku 2:1 (Calhanoglu 52., Tosun 92. minuta, Souček 66. minuta). Portugal u nokaut-fazi ide na Sloveniju, Turska na Švicarsku, a Gruzija na Španjolsku.

Ipak, ovakav rasplet najtužniji je za Mađare. Naime, Mađarska je prije tri dana golom u 100. minuti protiv Škotske došla do pobjede i tri boda koja su se tada činila dovoljna za prolazak u osminu finala s gol-razlikom 2:5.

Onda je došla srijeda i utakmica Gruzije i Portugala u kojoj je Gruzija iznenađujuće slavila i poslala Mađare kući jer ih je preskočila na tablici najboljih trećeplasiranih reprezentacija. No, nije ovo jedini naknadni nevjerojatni rasplet na Euru.

Na kraju grupne faze ispada da Mattia Zaccagni golčinom u osmoj minuti sudačke nadoknade za 1:1 protiv Hrvatske nije samo izbacio Dalićevu momčad (sve do tada sigurno drugoplasiranu u skupini) s Eura nego i da je spasio Italiju iako se činilo da ona sigurno prolazi i s porazom.

Italija je i s porazom od Hrvatske prolazila 98 posto, ali…

Naime, Italija je zadnje kolo skupine i Hrvatsku dočekala s tri boda. Na kraju duge sudačke nadoknade gubila je, ali i tako je “sigurno” prolazila grupu s 3 boda. Točnije, statističari su joj davali čak 98 posto šansi da s toliko bodova prođe grupu kao trećeplasirana.

Ipak, nakon što su se odigrale sve skupine, jasno je da bi Italija porazom od Hrvatske, od kojeg su je dijelile sekunde, ispala s Eura. Išla bi kući s Mađarima. Ovako je, zahvaljujući golčini u 98. minuti, u osmini finala, a Hrvatska je eliminirana s Eura.

KAKO VATRENI KOMENTAR: JOSIP STANIŠIĆ UNIŠTIO NIZOZEMSKOG SUCA!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak