JOŠ JEDAN TRANSFER: Gorica prodaje Kalika? Zaradit će i Hajduk!

FOTO:

Veznjak Gorice Anthony Kalik (24) prometnuo se u prvo sljedeće ime koje bi do kraja ovog prijelaznog roka moglo napustiti hrvatskog prvoligaša. Pojavila se vrlo konkretna priča o transferu, kako doznajemo dosad najozbiljnija otkako je australski nogometaš u Goricu stigao iz Hajduka kao slobodan igrač.

Mađarski Ferencvaroš je jako zagrizao za Kalika, identificirao ga je kao glavnu želju u ovom prijelaznom roku, a uskoro bi trebala doći i službena ponuda. Kako doznaje Index.hr iz krugova bliskih mađarskom klubu, Kalik bi dolaskom u Mađarsku dobio znatnu povišicu u odnosu na ono što zarađuje u Gorici.

Mađari su spremni isplatiti i odštetu na ime tog transfera, ali njen iznos nismo uspjeli doznati. Ipak, s obzirom na to da Kaliku ugovor s Goricom istječe sljedećeg ljeta, za pretpostaviti je da se ne radi o milijunskoj odšteti kada su euri u pitanju, ali svakako o transferu koji bi za klub poput Gorice bio značajan.

Zanimljivo je da bi od potencijalnog posla mogao profitirati i Hajduk koji ima pravo na 45% iznosa od sljedećeg Kalikovog transfera, a u ovom slučaju bi se vjerojatno radilo o nekoliko stotina tisuća eura. Svakako, to je brojka koja nije zanemariva i kojoj bi se u splitskom klubu vjerojatno poveselili.

Komentari

komentara

« Povratak