JOŠ JEDAN VELIKA ŽELI OLMA: Spominje se transfer od čak 60 milijuna eura!

FOTO:

Dani Olmo, 26-godišnji španjolski ofenzivac, velika je želja mnogih europskih velikana. Sada se u borbu za bivšeg dinamovca uključio i veliki Manchester United.

Engleski portal Sports Mole piše kako se Olmo našao na radaru Manchester Uniteda. No, najviše se spominje Barcelona koja je glavni favorit za njegovo dovođenje. Naime, Barcelona i Manchester United imaju vremena samo do 15. srpnja kako bi Olma kupila po povlaštenoj cijeni. U njegovom ugovoru vrijedi otkupna klauzula od 60 milijuna eura, ali samo do spomenutog roka odnosno do kraja Europskog prvenstva. Naravno, Olma se može kupiti i nakon toga, ali po bitno višoj cijeni.

Dinamo također s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma i čeka 15. srpnja. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Tako bi Dinamo na Olmu, kojeg je doveo besplatno, ukupno zaradio više od 35 milijuna eura. Jasno, time je on najskuplji igrač u povijesti Dinama. Za taj klub je ofenzivac koji pokriva sve pozicije iza napadača u 124 utakmice postigao 34 i namjestio 28 golova. Za Leipzig je na 148 utakmica zabio 29 i asistirao za 34 gola. Igrajući za Dinamo postao je i reprezentativac Španjolske. U 33 nastupa za nacionalnu momčad postigao je 8 i namjestio 7 golova.

Komentari

komentara

« Povratak