JOŠ JEDNA PRODAJA: West Ham preuzeo poznati milijarder!

FOTO:

Još jedan poznati engleski nogometni klub dobiva novog vlasnika. Podsjećamo, nedavno su Saudijci preuzeli Newcastle, a danas se promjena dogodila i u West Hamu.

Klub je danas potvrdio je 27 posto udjela u vlasništvu prodano češkom milijarderu Danielu Kretinskom, a u ugovor o prodaji udjela uvrštena je i opcija otkupa čitavoga kontrolnog paketa u bliskoj budućnosti. Kretinsky, najveći dioničar britanske pošte i drugi najveći dioničar lanaca Supermarketa Sainsybury’s, sad je imenovan članom izvršnog odbora kluba u kojem sjede dugogodišnji šefovi kluba David Sullivan i David Gold.

West Hamovi navijači godinama zagovaraju njihov odlazak iz kluba optužujući ih za dugogodišnje promašene poslovne poteze i trošenje golemog novca na igrače od kojih nije bilo koristi. Sullivan i Gold su dosad zajedno imali 86 posto dionica kluba, a ta brojka drastično će se smanjiti kroz neko vrijeme.

Kretinskog se već dugo povezuje s klubom u kojem Čeh nije od jučer. Na njegove sugestije dovedeno je nekoliko čeških igrača, a to su Vladimir Coufal, Tomas Souček i Alex Kral, a u budućnosti bi ih moglo biti još više. Osim West Hama i niza velikih tvrtki, Kretinsky je suvlasnik praške Sparte, a povezivalo ga se s investiranjem u druge europske klubove.

DRŽI SE, MAJSTORE: HRVATSKI REPREZENTATIVAC IZGUBIO SVIJEST NA TREINGU!

Komentari

komentara

« Povratak